Zoek je een leuk familie-uitje voor de feestdagen? In het Mondriaanhuis is er in de Kerstvakantie voor kinderen altijd wat te doen. Creatieve kinderworkshops, een speurtocht, of knutselen in het Doe-het-zelf-atelier. Ook is het Mondriaanhuis startlocatie voor het bijzondere evenement Mirakels Amersfoort.

Woensdag 27 december 2017:
kinderworkshop Mondriaanlampion maken


Maak  je eigen lampion in Mondriaankleuren. Je werkstuk mag na afloop mee naar huis.
Tijd: 14.00 - 15.30 uur
Kosten: € 8,- 
Reserveren gewenst via educatie@mondriaanhuis.nl

Woensdag 3 januari 2018:
kinderworkshop Mondriaanservies maken

Schilder een bordje of beker in Mondriaankleuren. Je werkstuk mag na afloop mee naar huis.
Tijd: 14.00 - 15.30 uur
Kosten: € 8,- 
Reserveren gewenst via educatie@mondriaanhuis.nl

Mirakels Amersfoort


Laat je in de Kerstvakantie verrassen door Mirakels Amersfoort: een interactieve ontdekkingstocht, door de geboortestad én de belevingswereld van Piet Mondriaan.
De wandeling start in het Mondriaanhuis. Acteurs nemen je vervolgens mee langs spectaculaire projecties en digitale technieken die de binnenstad van Amersfoort betoveren.

Van 26 t/m 30 december 2017 en 2 t/m 6 januari 2018. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.mirakelsamersfoort.nl

Speurtocht


De kunstenaar Piet Mondriaan is vooral beroemd om zijn schilderijen met zwarte lijnen en rode, gele en blauwe vlakken. Wil je meer over hem te weten komen? Speur dan naar de verborgen puzzelstukken in het museum. Deelname aan de speurtocht is gratis en geschikt voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Vraag er naar in het Doe-het-zelf-atelier van het Mondriaanhuis! 

Doe-het-zelf-atelier

Heb je na je bezoek aan onze Mondriaantentoonstelling ook zin om een kunstwerk te maken? Dat kan dagelijks in ons Doe-het-zelf-atelier. Wij hebben een paar leuke opdrachten bedacht die je kunt gaan doen, maar je mag natuurlijk ook zelf iets bedenken. Of leef je lekker uit op de lego-wand.