Ook tijdens de Meivakantie kun je dagelijks terecht in het  doe-het-zelf-atelier van het Mondriaanhuis. Daarnaast is er een leuke speurtocht en zijn er verschillende workshops voor kinderen én volwassenen. 

Doe-het-zelf-atelier

Heb je na je bezoek aan onze Mondriaantentoonstelling ook zin om een kunstwerk te maken? Dat kan  in ons Doe-het-zelf-atelier.
Wij hebben een paar leuke opdrachten bedacht die je kunt gaan doen, maar je mag natuurlijk ook zelf iets bedenken. Of leef je lekker uit op de lego-wand.

Speurtocht

De kunstenaar Piet Mondriaan is vooral beroemd om zijn schilderijen met zwarte lijnen en rode, gele en blauwe vlakken. Wil je meer over hem te weten komen? Speur dan naar de verborgen puzzelstukken in het museum. Deelname aan de speurtocht is gratis en geschikt voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Vraag er naar bij de balie van het Mondriaanhuis!

Kinderworkshop Victory Boogie Woogie

Muziek kan je in een bepaalde stemming brengen. Je wordt er blij van of juist een beetje droevig. Schilder Piet Mondriaan liet zich bij het schilderen inspireren door verschillende muziekstijlen. Door jazzmuziek bijvoorbeeld en door de boogiewoogie. Zijn laatste kunstwerk heet zelfs de ‘Victory Boogie Woogie’.  Tijdens de kinderworkshop op maandag 30 april 2018  ga  je samen met de museumdocent ervaren hoe het is om te schilderen op muziek. Wat schilder je als je een langzame melodie hoort? En wat als de muziek heel zacht is of juist luid?  Er komen verschillende soorten muziek voorbij en natuurlijk ook de ritmische boogiewoogie!

Meer informatie en aanmelden

Kinderworkshop Mondriaanservies schilderen

Beschilder op zondag 6 mei en woensdag 9 mei 2018  een bord, glas, beker of kommetje in Mondriaanstijl. Ondertussen leer je iets over de beroemde kunstenaar. Wie was Piet Mondriaan en hoe bedacht hij zijn schilderijen? En waarom gebruikte hij vaak de kleuren rood, geel en blauw met zwarte lijnen? Na afloop van de workshop mag je werkstuk mee naar huis. Misschien een leuk kado voor moederdag?

Meer informatie en aanmelden

Schilderworkshop voor volwassenen 

Op vrijdag 4 mei is er weer een schilderworkshop voor volwassenen. Deze keer is het thema 'New York' .
In de laatste periode van zijn leven woonde Piet Mondriaan in deze bruisende stad. Hij raakte opnieuw geïnspireerd en wist zich weer te vernieuwen. Geïnspireerd op zijn laatste werk, de Victory Boogie Woogie, zullen de deelnemers aan de workshop spelen met compositie en een abstract kunstwerk maken.

Meer informatie en aanmelden.