Op veler verzoek organiseert het Mondriaanhuis vanaf april 2018 workshops voor volwassenen. Om te beginnen met Amsterdam-Parijs-New York, waarbij de deelnemers uitleg krijgen over het werk van Piet Mondriaan in zijn Amsterdamse, Parijse en New Yorkse periode. Aansluitend ga je zelf aan de slag.

De drie workshops in april-mei vormen weliswaar een geheel, maar zijn ook prima afzonderlijk te doen. In elke workshop staat immers een andere periode uit Mondriaans oeuvre centraal.

Dinsdag 3 april: Amsterdam

In zijn beginjaren werkte Piet Mondriaan figuratief, waarbij hij onder meer landschappen schilderde. Een aantal van deze werken is te zien in de Schatkamer van het Mondriaanhuis. Waarom maakte Mondriaan deze landschappen en hoe ging hij precies te werk? Door aandachtig naar zijn schilderijen te kijken, leren de deelnemers stap voor stap een eigen landschap op te zetten.

Vrijdag 20 april: Parijs  (VOLGEBOEKT)

Ditmaal concentreren we ons op Piet Mondriaans bijzondere stijlontwikkeling in Parijs. In de Franse hoofdstad  maakt  Mondriaan kennis met het werk van grote kunstenaars zoals Picasso en Braque en komt hij uiteindelijk tot zijn eigen abstracte schilderstijl. Deelnemers zullen in deze workshop in de voetsporen van Mondriaan treden en een geabstraheerd schilderij maken.

Vrijdag 4 mei: New York

In de laatste workshop richten wij ons op de abstracte kunst van Piet Mondriaan uit de laatste periode van zijn leven in New York. Mondriaan heeft circa 25 jaar van zijn leven besteed aan het maken van abstracte kunst. Wat wilde hij met zijn abstracte werken bereiken? En hoe zette hij zijn composities op? Geïnspireerd op zijn laatste werk, de Victory Boogie Woogie, zullen de deelnemers spelen met compositie en een abstract kunstwerk maken.

Praktische informatie

Tijd: 11.00-13.00 uur
Locatie: Doe-het-zelf-atelier van het Mondriaanhuis
Maximaal 15 deelnemers
Kosten: € 10,- per workshop / € 25,- voor drie workshops (exclusief entree museum, inclusief materialen en kopje koffie/thee).
Reserveren is noodzakelijk en kan via educatie@mondriaanhuis.nl