Altijd al willen weten hoe gotische architectuur zich onderscheidt van de romaanse? Waarom de Nachtwacht zo beroemd is en waarom Michelangelo il divino, ofwel de goddelijke wordt genoemd? Wat is er bijzonder aan de werken van Van Gogh en waaraan herken je Vlaamse Primitieven? Als je nét even meer weet over de kunstgeschiedenis, kijk je al met heel andere ogen naar de bekende kunstwerken en beleeft u meer plezier aan museumbezoek of die ene kerk die je binnenloopt op vakantie.

Deze cursus kunt u zien als een Snelcursus in de kunstgeschiedenis. Docente Yvonne Hilgenkamp behandelt aan de hand van beroemde hoogtepunten uit de kunstgeschiedenis de belangrijkste stromingen en stijlen. Aan het einde van de cursus ken je de belangrijkste werken en kenmerken van de klassieke oudheid, middeleeuwen, renaissance, barok, rococo, gouden eeuw, neoclassicisme, romantiek, impressionisme, expressionisme en moderne kunst.

N.B. Deze cursus bestaat uit vier bijeenkomsten verdeeld over twee dagen. Lunch is op eigen gelegenheid.

Yvonne Hilgenkamp is kunsthistorica én architectuurhistorica, en heeft al jarenlange ervaring in het presenteren van de rijke geschiedenis van de westerse architectuur, stedenbouw en kunst. Ze maakt op heldere wijze de kunstgeschiedenis voor een divers publiek toegankelijk. Haar interesse is breed en gaat van de Romeinen tot Rembrandt, van De Pijp tot Parijs en van art deco tot Dubai's wolkenkrabbers. Over al deze onderwerpen vertelt ze graag.

Praktische informatie

Data: maandag 17 juni en maandag 24 juni 2019
Tijd: 10:30 tot 15:30 uur
Prijs: € 80,-
Locatie: Mondriaanhuis, Kortegracht 11, Amersfoort
Inschrijven via KLU Cursussen