In samenwerking met de Amersfoortse Gidsen biedt het Mondriaanhuis twee activiteiten aan (op aanvraag voor groepen te reserveren):

Mondriaanwandeling Amersfoort: zie de stad door de ogen van de jonge Mondriaan

Hoe zag Amersfoort er in de jonge jaren van Piet Mondriaan uit? Hoe leefde hij met zijn familie aan de Kortegracht en waar ging hij naar de kerk?
Een privégids laat het Amersfoort uit 1872, het geboortejaar van Piet Mondriaan, weer tot leven komen. Je ziet in deze wandeling hoe de stad zich in de jeugd van Mondriaan ontwikkelde en hoe dit aansluit bij de latere ideeën van kunststroming De Stijl. Na afloop kun je het Mondriaanhuis bezoeken.

Praktische informatie

Tijdsduur: 1 tot 1,5 uur (maximaal 25 personen per gids)
Waar: verzamelen bij de achteringang van het Mondriaanhuis aan het Mooierplein
Prijs: € 60 per gids voor een uur, € 90 per gids voor anderhalf uur. Toeslag museumbezoek: € 12 / MK (bij min. 10 betalende gasten: € 10)
Meer info en reserveren: via de website van de Amersfoortse Gidsen of 06-41259590

Mondriaanarrangement 'Amersfoort in Stijl: in de voetsporen van Mondriaan', incl. koffie, lunch en een bezoek aan het Mondriaanhuis

Het arrangement bestaat uit een ontvangst met koffie en Mondriaangebak in de historische Mannenzaal, de Mondriaanwandeling met privégids, een tweegangen Mondriaanlunch bij Grand Café Hemels (inclusief glas wijn), een bezoek aan het Mondriaanhuis en optioneel een privérondvaart door de grachten van de binnenstad.

Praktische informatie

Tijdsduur: dagprogramma 4 uur, verkort programma 2,5 tot 3 uur
Prijs:
vanaf € 42,50 per persoon. Verkort programma: vanaf € 25 per persoon
Meer info en reserveren:
Amersfoortse Gidsen of 06-41259590