Ook tijdens de voorjaarsvakantie kun je dagelijks terecht in het  doe-het-zelf-atelier van het Mondriaanhuis om na je bezoek aan de tentoonstelling je eigen kunstwerk te maken. Daarnaast is er een leuke speurtocht en zijn er verschillende kinderworkshops. 

Speurtocht

De kunstenaar Piet Mondriaan is vooral beroemd om zijn schilderijen met zwarte lijnen en rode, gele en blauwe vlakken. Wil je meer over hem te weten komen? Speur dan naar de verborgen puzzelstukken in het museum. Deelname aan de speurtocht is gratis en geschikt voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Vraag er naar bij de balie van het Mondriaanhuis!

Woensdag 28 februari: Kinderworkshop Mondriaanservies schilderen

Beschilder een bord, glas, beker of kommetje in Mondriaanstijl. Ondertussen leer je iets over de beroemde kunstenaar. Wie was Piet Mondriaan en hoe bedacht hij zijn schilderijen? En waarom gebruikte hij vaak de kleuren rood, geel en blauw met zwarte lijnen? Je werkstuk mag na afloop mee naar huis.

Zondag 4 maart: Kinderworkshop De kunst van het weglaten

Onder het motto ‘abstraheren kun je leren’ ga je in deze workshop zelf ontdekken wat abstracte kunst is en hoe een abstract schilderij gemaakt kan worden. Net als de schilder Mondriaan ga je een abstracte boom maken. Het startpunt zijn foto’s van echte bomen. Aan de hand van voorbeelden en onder begeleiding van de museumdocent veranderen we deze realistische  bomen stapje voor stapje in heuse abstracte kunstwerken.

Praktische informatie kinderworkshops
Tijd: 14.00 – 15.30 uur
Locatie: Doe-het-zelf-atelier van het Mondriaanhuis
Maximaal 15 deelnemers
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Reserveren via: educatie@mondriaanhuis.nl
Kosten: € 8,-  (inclusief entree museum)