Ontdek Mondriaan

Het Mondriaanhuis in Amersfoort is het geboortehuis van kunstenaar Piet Mondriaan (1872-1944). Hier kun je ontdekken hoe zijn werk geleidelijk veranderde van realistische landschappen tot abstracte composities met de karakteristieke  lijnen en vlakken. Dompel  je onder in zijn dynamische leven en reis mee van Amersfoort naar Winterswijk, van  Amsterdam via Parijs naar Londen en uiteindelijk naar New York. Tijdens de reis maak  je kennis met de kunstenaar in al zijn facetten, ontdek je zijn iconische werk, zijn spirituele vorming,  zijn interesses en vrienden.  In een video-installatie trekt de  artistieke ontwikkeling  van Mondriaan aan je voorbij 

Beleef Mondriaan

Aan de Rue du Départ in Parijs maakte Mondriaan in de jaren twintig van de vorige eeuw veel van zijn vooruitstrevende abstracte composities.  In  zijn op ware grootte nagebouwde atelier ervaar je hoe de kunstenaar zijn eigen woon- en werkruimte geheel naar zijn hand zette. New York beleef je  door de ogen van de kunstenaar zelf. In 3D ervaar je zijn artistieke zoektocht die leidde tot zijn absolute meesterwerk, de Victory Boogie Woogie.

Doe Mondriaan

Ben je geïnspireerd geraakt door Mondriaan?  Sluit je bezoek af in het Doe-het-zelf-atelier en creëer je eigen kunstwerk!  Naast opdrachten die je zelfstandig kunt doen, zijn er ook regelmatig workshops voor families en kinderen. Voor scholen en groepen zijn er speciale programma’s en arrangementen op maat.

Het Mondriaanhuis Amersfoort is een museale beleving voor jong en oud en een leuk én leerzaam uitje voor iedereen.