Collectie

Het Mondriaanhuis heeft negen vroege werken van Piet Mondriaan in de collectie. Daarnaast heeft het museum twee grotere kunstcollecties in langdurige bruikleen.

Organisatie

Het Mondriaanhuis, museum in Amersfoort, is het geboortehuis van Piet Mondriaan.

FAQ

Heb je een vraag over het bestellen van tickets, wil je meer weten over de bereikbaarheid van het Mondriaanhuis of heb je een andere vraag? Lees de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen.

Pers

Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuws over het Mondriaanhuis? Meld je dan aan voor de perslijst van het museum!

Vacatures en stages

Het Mondriaanhuis heeft regelmatig vacatures voor vrijwilligers, werkervaringsplaatsen en stages. Alle vacatures op een rij.

Monument Mondriaan

In 2013 gaven gemeente Amersfoort en het Mondriaanhuis drie kunstenaars de opdracht om een monument voor Mondriaan te ontwerpen, dat herinnert aan de kindertijd van de in Amersfoort geboren schilder. Frank Halmans, Paul de Reus en Andrei Roiter gaven daar ieder op een heel eigen wijze invulling aan. Het ‘telraam’ van Frank Halmans werd door het publiek verkozen als beste ontwerp en werd in 2015 gerealiseerd aan de voorzijde van het museum.

Mondriaan en De Stijl

Piet Mondriaan was een van de voornaamste leden van de invloedrijke kunststroming De Stijl. Hij richtte ook zijn Parijse atelier in volgens de principes van De Stijl. Dit atelier in het museum op ware grootte nagebouwd.

Contact / Het team

Het Mondriaanhuis is bereikbaar via telefoonnummer 033 - 46 00 170. Op maandag tijdens schoolvakanties: 033 - 46 00 172.