Tijdens het concert zijn werken te beluisteren van Hans Bakker, Nathan Bonkerk, Daan van den Hurk, Henry Kelder, Anne-Maartje Lemereis, Noëmi Schermann en Devin de Vries. Zij maakten op uitnodiging van het Mondriaanhuis nieuw werk, samen met zeven beeldend kunstenaars. Tijdens de uitvoering van de composities zullen de kunstwerken digitaal getoond worden.  Wie de kunstwerken later nog in het echt wil zien, kan gratis terecht in het Mondriaanhuis op vertoon van het concertticket. 

Tickets kosten € 17,50 per persoon en zijn dus inclusief een bezoek aan het museum. 

Reserveer nu 

De zeven composities – in zeer uiteenlopende stijlen – worden uitgevoerd door de musici van het Keuris Ensemble. Dit Ensemble is een flexibel hedendaags gezelschap dat hoofdzakelijk wordt ingezet om met componisten te werken aan hun nieuwe composities. Al jaren is het werkzaam voor de faculteit Muziek en Technologie van de HKU Utrecht.  
Op 19 november bestaat het ensemble uit: Egbert-Jan Louwerse (fluit), Maria Du Toit (klarinet), Lis Perry (viool), Matthias Nagele (cello) en Henry Kelder (piano). 

Concert Onbegrensd wordt georganiseerd door Stichting Havikconcerten i.s.m. het Mondriaanhuis. Het concert is een zogenoemd satelliet concert van de stichting, die jaarlijks klassieke concerten organiseert aan 't Havik in Amersfoort. 

Praktische informatie 

Datum: zaterdag 19 november 2022 
Tijd: 20.00 uur 
Kosten: € 17,50 p.p. (inclusief bezoek aan het Mondriaanhuis) 
Plaats: kapel van het O.L.V. ter Eemklooster, Daam Fockemalaan 22, Amersfoort 

Tickets 

Over de componisten 

Hans Bakker (1945) studeerde piano, kerkorgel en koordirectie aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek in Utrecht en Sanskriet aan de Universiteit van Amsterdam. Hij gaf o.a. les aan het Centrum voor Kunst en Cultuur in Hilversum, dirigeerde koren en was actief in de improvisatiemuziek. Als componist schreef Bakker kamermuziek, werken voor koor, beiaard, orgel en orkest. Zijn muziekstijl is te omschrijven als postmodernistisch      

Nathan Bonkerk (1994) is een jonge componist die gespecialiseerd is in metal en game-audiodesign, geïnteresseerd in orkestrale texturen. In zijn compositie combineert hij elementen uit de verschillende werelden en voegt ze samen tot iets nieuws, een muziekstijl die buiten de bestaande genres valt. Bonkerk studeerde Muziek en Technologie aan de HKU in Utrecht. 

Daan van den Hurk (1987) studeerde jazz piano, klassiek piano en compositie aan het Utrechts Conservatorium. Naast het uitvoeren en schrijven van concertmuziek is hij componist voor film en heeft hij een internationale carrière als begeleider van klassieke stille films. Van den Hurk is oprichter en directeur van het Nederlands Silent Film Festival en als docent verbonden aan het HKU Utrechts Conservatorium. Hij werkt veel samen met het Eye Filmmuseum. 

Henry Kelder (1973) is allround musicus maar bovenal pianist en componist. Zijn muziek is te omschrijven als neo-romantisch, filmisch, cross-over. Naast zijn werk als hoofdvakdocent piano aan het HKU Utrechts Conservatorium is hij directeur van MatchingArts en o.a. pianist in LUDWIG. Tijdens de Corona-lockdowns heeft hij zich internationaal op de kaart gezet door dagelijks een pianowerk op te nemen vanuit zijn thuisstudio. Hij studeerde compositie bij de in Amersfoort geboren Tristan Keuris en woont zelf ook in Amersfoort.

Anne-Maartje Lemereis (1989) schreef haar eerste liedje toen ze vier jaar oud was en is er daarna nooit meer mee opgehouden. Ze studeerde piano en compositie aan het Utrechts Conservatorium, waar ze inmiddels als docent werkzaam is. Lemereis componeerde o.a. in opdracht van Podium Witteman, Wonderfeel, Lowlands, het Ragazze Quartet en Holland Opera en is sinds juni 2022 Stadscomponist van Goes (Zeeland). 

Noëmi Schermann (1999) heeft van kleins af aan een diepe drang om muziek te maken. Haar droom is om een zo breed als mogelijk opgeleid musicus te worden. In 2021 heeft zij haar bachelor piano in Utrecht afgerond en momenteel studeert zij koordirectie in Amsterdam. Daarnaast componeert ze en ontving ze in 2020 de tweede prijs bij het Prinses Christina Concours voor componisten voor haar compositie Bells of Hoogland. Haar composities zijn te omschrijven als neo-Impressionistisch. 
 
Devin de Vries (1995) ontdekte zijn liefde voor muziek al op jonge leeftijd. Hij componeerde verschillende korte pianowerken en begon daarna met het schrijven en produceren van orkestrale muziek in de computer. Dit bracht hem bij de opleiding Compositie voor de Media van de HKU, die hij in 2018 met honors afrondde. Momenteel richt De Vries zich op verschillende mediaprojecten waaronder films, televisieprogramma; s en commercials. Zijn werk is onder andere te horen in De Marokkaanse Bruiloft en B&B Vol Liefde. 

Tentoonstelling Onbegrensd

Het Mondriaanhuis in Amersfoort viert het 150e geboortejaar van Piet Mondriaan met de tentoonstelling Onbegrensd. Voor deze expositie hebben zeven duo’s van beeldend kunstenaars en componisten nieuw werk gemaakt. Het resultaat van deze samenwerking is t/m 5 maart 2023 te zien én te horen in het museum.  Meer informatie