Op zaterdag 9 september en zondag 10 september 2023 kun je volop genieten van vele monumenten in Amersfoort die de deur open zetten voor het publiek, van 10 tot 17 uur. Het Mondriaanhuis doet ook dit jaar weer mee op zaterdag 9 september. Het gebouw dat we nu als museum kennen is ooit gebouwd als lagere school, waar Mondriaan sr. hoofdonderwijzer was en de kleine Piet in 1872 ter wereld kwam in het woongedeelte op de bovenetage.

Te zien in het Mondriaanhuis

Naast het monumentale karakter kun je in het Mondriaanhuis ook genieten van de permanente tentoonstelling De wereld van Piet Mondriaan. Verder kun je tijdens Open Monumentendag ook de tijdelijke tentoonstelling Vogels en Vissen bezoeken.

Nu te zien in het Mondriaanhuis

Tijdens Open Monumentendag 2023 openen duizenden monumenten in heel Nederland gratis hun deuren voor publiek. Open Monumentendag wordt georganiseerd door Nederland Monumentenland in samenwerking met lokale comités door het hele land. Met dit evenement willen zij gezamenlijk de aandacht voor de monumenten vergroten door dit bijzondere Nederlands cultureel erfgoed toegankelijk te maken en het daarmee te behouden voor een breed publiek. Het thema van dit jaar is Levend erfgoed.