Zoek je een leuk gezinsuitje voor in de hersftvakantie?  Het Mondriaanhuis  organiseert in deze periode altijd extra activiteiten zoals schilderworkshops . Ook kun je een leuke speurtocht doen of creatief aan de slag in het Doe-het-zelf-atelier. Museum TV heeft het Mondriaanhuis opgenomen in de top 3 van leukste uitjes voor families met kinderen.

Workshops

Het Mondriaanhuis  organiseert diverse creatieve kinderworkshops. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Alle workshops beginnen om 14.00 uur. Op 14 oktober Porselein schilderen, op maandag 19 oktober De kunst van het weglaten - Molens schilderen, op woensdag 21 oktober Victory Boogie Woogie en op vrijdag 23 oktober Porselein schilderen.

Speurtocht

De kunstenaar Piet Mondriaan is vooral beroemd om zijn schilderijen met zwarte lijnen en rode, gele en blauwe vlakken. Wil je meer over hem te weten komen? Via QR-codes op te telefoon ontdek je telkens een ander stukje van Mondriaans leven en werk.

Doe-het-zelf-atelier

Heb je na je bezoek aan onze Mondriaantentoonstelling ook zin om een kunstwerk te maken? Dat kan dagelijks in ons Doe-het-zelf-atelier. Wij hebben een paar leuke opdrachten bedacht die je kunt gaan doen, maar je mag natuurlijk ook zelf iets bedenken. Of leef je lekker uit op de lego-wand.