Stadswandelingen over Mondriaan

Op woensdag 25 september om 14 uur en op zondag 6 oktober om 11.30 uur bieden de Amersfoortse Stadsgidsen een stadswandeling over Mondriaan aan. Een speciale kinderwandeling wordt georganiseerd   op zondag 20 oktober 2019 om 14.00 uur. Reserveren voor de Mondriaanwandelingen is noodzakelijk en kan via www.amersfoortsegidsen.nl

Kunstenaarsgesprek

Op zondag 6 oktober vindt in het Mondriaanhuis een kunstenaarsgesprek plaats. Frits Nolte – zelf beeldend kunstenaar – gaat in gesprek met drie deelnemers aan de expositie 25 x 25 x 25. Kunstenaars  Janine Eshuis, Anja Radakovic en  Jimi Kleinbruinink  worden geïnterviewd over hun werk en hun relatie tot Mondriaan. Het publiek mag natuurlijk ook vragen stellen. Het kunstenaarsgesprek is gratis bij museumbezoek en vindt plaats van 15. 00 tot 16.00 uur in het Doe-het-zelf-atelier.

Gast-rondleiding 

Vanwege het jubileum heeft het Mondriaanhuis  Charlotte Rixten, directeur van collega-instelling Villa Mondriaan in Winterswijk uitgenodigd om een gast-rondleiding te geven.  Deze speciale rondleiding vindt plaats op vrijdag 11 oktober om 13.30 uur. Meer info en aanmelden.

Kinderen leiden kinderen rond

Kinderen van weekendschool Petje Af volgen een snelcursus rondleiden. Na deze training zullen deze kinderen op zondag 27 oktober vanaf 14.00 uur zelf kinderrondleidingen verzorgen in het Mondriaanhuis.
Aanmelden voor de rondleiding kan via: educatie@mondriaanhuis.nl o.v.v. ' rondleiding plus datum' 

Workshop voor volwassenen

Op vrijdag 11 oktober vindt van 10.30 tot 12.30 uur de workshop 25 x 25 plaats. In deze schilderworkshop voor volwassenen maken de deelnemers, net als de  kunstenaars van tentoonstelling 25 x 25 x 25,  een werkstuk van 25 x 25 cm geïnspireerd op Mondriaan.  Kosten: 24,- (inclusief materialen en 6 kunstkaarten).
Aanmelden via educatie@mondriaanhuis.nl

Kinderworkshops

Van maandag 21 t/m vrijdag 25 oktober (de herfstvakantie in de regio midden) organiseert het Mondriaanhuis dagelijks van 14.00 tot 15.30 uur een creatieve kinderworkshop in het Doe-het-zelf-atelier.
Maandag 21 oktober: workshop Victory Boogie Woogie
Dinsdag 22 oktober: workshop De kunst van het weglaten
Woensdag 23 oktober: workshop Servies schilderen in Mondriaanstijl
Donderdag 24 oktober: workshop Gemberpot met bloem
Vrijdag 25 oktober: workshop Victory Boogie Woogie

Mondriaantas maken 

Tijdens de jubileumweken van het Mondriaanhuis is in het museum voor € 2,- een linnen Mondriaantas verkrijgbaar, die iedereen mag versieren in Mondriaanstijl. Vraag er naar bij de balie of in het doe-het-zelf-atelier.

Gratis toegang voor  alle vijfentwintigjarigen

Van 25 september t/m 31 oktober 2019 is het Mondriaanhuis gratis toegankelijk voor iedereen die vijfentwintig jaar is. Toegang op vertoon van een identiteitsbewijs.