Laat je in de Kerstvakantie verrassen door Mirakels Amersfoort: een interactieve ontdekkingstocht, door de geboortestad én de belevingswereld van Piet Mondriaan. De wandeling start in het Mondriaanhuis aan de Kortegracht. Acteurs nemen je vervolgens mee langs spectaculaire projecties en digitale technieken die de historische binnenstad van Amersfoort betoveren. Ondertussen kom je meer te weten over Mondriaans leven, werk en zijn invloed op kunst en design.

In het verhaal leren we de achtjarige Piet, de zoon van het schoolhoofd, kennen. Hij wil graag, net als zijn oom Frits, kunstschilder worden. Frits daagt hem uit zijn stad te schilderen – maar dan niet zoals hij de stad ziet, maar zoals hij haar belééft. Dan volgt een ontdekkingsreis door de stad, door de tijd en door het creatieve brein van een van de meest toonaangevende kunstenaars van zijn tijd. En dat allemaal binnen de stadsmuren van Amersfoort.

Mirakels Amersfoort zal plaatsvinden van 26 t/m 30 december 2017 en van 2 t/m 6 januari 2018.  Tochten starten dagelijks tussen 17.30 en 22.00 uur. Kaarten zijn hier verkrijgbaar. Tickets zijn gratis voor kinderen t/m 5 jaar, kinderen van 6 t/m 17 jaar betalen € 7,50 en volwassenen € 10,-