Ook dit jaar zijn er weer activiteiten en acties om Mondriaan te herdenken.

Prijsuitreiking schilderwedstrijd

Op zaterdag 7 maart vindt de feestelijke prijsuitreiking plaats van de schilderwedstrijd Geïnspireerd door Mondriaan. Aan deze wedstrijd voor jong en oud deden ruim 100 enthousiaste amateurschilders mee van alle leeftijden uit heel Nederland en zelfs uit Duitsland. Zaterdagmiddag zal de jury de winnaars bekend maken in drie categorieën. Het werk van alle deelnemers is de hele maand maart te zien in het Doe-het-zelf-atelier van het Mondriaanhuis.

Pakje Kunst

Ter ere van Mondriaans verjaardag beschikt het Mondriaanhuis de hele maand maart over een Kunstautomaat van landelijke organisatie Pakje Kunst. Uit een oude sigarettenautomaat kunnen bezoekers aan het Mondriaanhuis voor € 4,- een kunstwerkje trekken ter grootte van een pakje sigaretten. Wat er uit komt is iedere keer een verrassing. Voor de automaat in Amersfoort werd ook door verschillende kunstenaars uit de regio werk geleverd.

Gratis toegang voor naamgenoten

Op zaterdag 7 maart is het Mondriaanhuis gratis te bezoeken voor alle naamgenoten van Piet Mondriaan. Heet je toevallig Pieter, Cornelis (of een afgeleide daarvan) of heb je Mondriaan als achternaam? Dan mag je 7 maart gratis naar binnen.

Over het Mondriaanhuis

Het Mondriaanhuis is het geboortehuis van Piet Mondriaan. De schilder werd hier op 7 maart 1872 geboren als zoon van een hoofdonderwijzer. Sinds 1994 is in het oude woonhuis/annex school van de familie Mondriaan een museum gevestigd. In 2017 heeft het Mondriaanhuis een herinrichting ondergaan waarmee diverse internationale prijzen zijn gewonnen. Het Mondriaanhuis ontvangt jaarlijks circa 35.000 bezoekers uit binnen- en buitenland en organiseert een gevarieerd programma aan educatieve activiteiten waarmee een breed publiek bereikt wordt.