Op zaterdag 11 september en zondag 12 september 2021 kun je volop genieten van vele monumenten in Amersfoort die de deur open zetten voor het publiek, van 10 tot 17 uur. Het Mondriaanhuis doet ook dit jaar weer mee op zaterdag 11 september

Gratis op zaterdag maar wél reserveren!

Op zaterdag is het museum gratis te bezoeken, maar vanwege het maximaal aantal bezoekers per tijdslot vragen we je wel vooraf te reserveren. Ga naar de ticketshop en kies in het menu onder Selecteer het aantal tickets voor E-ticket vrijkaart 11-09-21.

Op zondag geldt het reguliere tarief.

Online tickets reserveren

UITweekend Amersfoort met live muziek van MoVèZ

Op zondag 12 september, tijdens het UITweekend Amersfoort, starten bovendien drie gloednieuwe routes van Rondje van de Stad. Deze routes, langs de prachtige (culturele) plekken die Amersfoort rijk is, kun je te allen tijde wandelen. maar speciaal op 12 september word je langs de route verrast door live-acts! Bij het Mondriaanhuis langs de Kortegracht kun je om 12 uur en om 13 uur genieten van een optreden van MoVèZ, eigen(zinnige) muziek aangejaagd door het expressieve viool- en gitaarspel van Marieke Donker Kaat en Rob Kietselaer.

Het thema van Open Monumentendag 2021 is Mijn monument is jouw monument. Dit sluit aan bij het thema van de Europese monumentendagen: 'Inclusive Heritage'. De focus ligt dit jaar op het bereiken van een zo groot mogelijk publiek en zorgen dat iedereen zich welkom voelt.

Nu te zien in het Mondriaanhuis

Naast de permanente tentoonstelling De wereld van Piet Mondriaan kun je tijdens Open Monumentendag ook de tijdelijke tentoonstelling Ode aan het landschap bezoeken.

Te zien in het Mondriaanhuis