De prijsuitreiking is op zaterdag 7 maart 2020, de 148e geboortedag van Piet Mondriaan. De opdracht van de schilderwedstrijd is: laat je inspireren door Mondriaan. 

Piet Mondriaan schilderde gedurende zijn artistieke loopbaan diverse onderwerpen in uiteenlopende stijlen, van figuratieve landschappen, bloemen en portretten tot de bekende abstracte composities met primaire kleuren. Deelnemers aan de Mondriaanwedstrijd kunnen zelf bepalen door welke stijl of welk aspect van Mondriaan zij zich geïnspireerd voelen en dit in hun eigen creatie naar voren brengen. 

Vanaf 3 januari t/m 24 februari is een gratis schilderdoek (zolang de voorraad strekt) en wedstrijdformulier op te halen bij de balie van het Mondriaanhuis. Het is ook mogelijk om zelf een doek aan te schaffen, mits de maat 25 x 25 centimeter is.  Deelnemers kunnen t/m vrijdag 28 februari 2020 hun werk inleveren bij het Mondriaanhuis. Alle inzendingen zullen tijdelijk worden geëxposeerd in het Doe-het-zelf-atelier van het museum.


Prijsuitreiking

Na de sluitingsdatum (28 februari) ontvangt elke deelnemer per mail bericht over de verdere gang van zaken. Een deskundige jury zal de winnaars selecteren, die op zaterdagmiddag 7 maart bekend worden gemaakt. De schilderwedstrijd is zowel voor volwassenen als voor de jeugd van 4 t/m 11 en van 12 t/m 18 jaar. In alle drie de categorieën worden twee winnaars geselecteerd (1e en 2e prijs). De 1e prijs voor volwassenen is een overnachting plus ontbijt bij Bed en Breakfast bijHein voor maximaal 4 personen in de binnenstad van Amersfoort.

bijHein_klein.jpg

Over het Mondriaanhuis

Het Mondriaanhuis is het geboortehuis van Piet Mondriaan. De pionier van de abstracte kunst werd hier op 7 maart 1872 geboren als zoon van een hoofdonderwijzer. Sinds 1994 is in het oude woonhuis/annex school van de familie Mondriaan een museum gevestigd.  In 2017 heeft het Mondriaanhuis een herinrichting ondergaan waarmee diverse internationale prijzen zijn gewonnen. Het Mondriaanhuis ontvangt jaarlijks circa 35.000 bezoekers uit binnen- en buitenland en organiseert een gevarieerd palet aan educatie-activiteiten waarmee een breed publiek bereikt wordt. 

De schilderwedstrijd ‘Geïnspireerd door Mondriaan’ wordt elke twee jaar georganiseerd. In 2018 vond de wedstrijd voor het eerst plaats en waren er meer dan 100 inzendingen uit heel het land.

Download het wedstrijdformulier