Vanaf maandag 18 oktober kan iedereen die van schilderen houdt een wedstrijdformulier en een (gratis) schilderdoek van 24 x 30 cm bij het Mondriaanhuis ophalen en zelf aan de slag gaan. Jouw eigen canvas gebruiken mag natuurlijk ook. 

De opdracht van de schilderwedstijd is: laat je inspireren door het thema ‘Lef’. Piet Mondriaan schilderde gedurende zijn artistieke loopbaan diverse onderwerpen in uiteenlopende stijlen, van figuratieve landschappen, bloemen en portretten tot de bekende abstracte composities met primaire kleuren. Mondriaan had lef en durfde buiten de gebaande paden te gaan. Deelnemers aan de Mondriaanwedstrijd kunnen zelf bepalen door welke stijl of welk aspect van Mondriaan zij zich geïnspireerd voelen en dit in hun eigen creatie naar voren brengen. Naast verf mag je ook andere materialen gebruiken voor je schilderij. Een digitaal schilderij maken kan ook, als het maar te printen is op 24 x 30 cm formaat is (i.v.m. met het eventueel tentoonstellen in het museum). 

Vanaf 18 oktober is een gratis schilderdoek en wedstrijdformulier op te halen bij de balie van het Mondriaanhuis (zolang de voorraad strekt). Het is ook mogelijk om zelf een doek aan te schaffen, mits het canvas 24 x 30 cm groot is. Deelnemers kunnen t/m vrijdag 6 februari 2022 hun kunstwerk inleveren. Mail een foto van jouw kunstwerk en het ingevulde wedstrijdformulier naar educatie@mondriaanhuis.nl 

Is jouw kunstwerk genomineerd? Lever dan je kunstwerk in bij de balie van het Mondriaanhuis. Per post opsturen mag ook. Het postadres is Kortegracht 11, 3811 KG Amersfoort. Vergeet niet het ingevulde wedstrijdformulier mee te sturen!

De genomineerde inzendingen zullen tijdelijk worden geëxposeerd in het Doe-het-zelf-atelier van het museum. Een deskundige jury zal de winnaars selecteren en bekendmaken tijdens de prijsuitreiking op zondag 6 maart 2022 in het Mondriaanhuis. De schilderwedstrijd is zowel voor volwassenen als voor de jeugd van 4 t/m 11 en van 12 t/m 18 jaar. In alle drie de categorieën worden twee winnaars geselecteerd (1e en 2e prijs). Er zijn gave prijzen te winnen waaronder een rondvlucht in een Mondriaan-vliegtuigje, een hotelovernachting en een graffitiworkshop.

Download het wedstrijdformulier

Download de voorwaarden