Haal jouw gratis schilderdoek op
Vanaf maandag 18 oktober kan iedereen het wedstrijdformulier en een (gratis) schilderdoek van 24 x 30 cm bij het Mondriaanhuis ophalen en zelf aan de slag gaan. Jouw eigen canvas gebruiken mag natuurlijk ook.

Heb jij net zoveel lef als Mondriaan?
De opdracht van de schilderwedstijd is: laat je inspireren door het thema ‘Lef’. Piet Mondriaan schilderde gedurende zijn artistieke loopbaan diverse onderwerpen in uiteenlopende stijlen, van figuratieve landschappen, bloemen en portretten tot de bekende abstracte composities met primaire kleuren. Mondriaan had lef en durfde buiten de gebaande paden te gaan. Deelnemers aan de Mondriaanwedstrijd kunnen zelf bepalen door welke stijl of welk aspect van Mondriaan zij zich geïnspireerd voelen en dit in hun eigen creatie naar voren brengen.

Een digitaal schilderij mag ook
Naast verf mag je ook andere materialen gebruiken voor je schilderij. Een digitaal schilderij maken kan ook, als het maar te printen is op 24 x 30 cm formaat is (i.v.m. met het eventueel tentoonstellen in het museum).

Inleveren tot 6 februari
Deelnemers kunnen t/m zondag 6 februari 2022 hun kunstwerk inleveren. Mail een foto van jouw kunstwerk en het ingevulde wedstrijdformulier naar educatie@mondriaanhuis.nl

Word jouw kunstwerk straks tentoongesteld?
De genomineerde inzendingen worden geëxposeerd in het Doe-het-zelf-atelier van het museum. Een deskundige jury selecteert de winnaars.

Drie winnaars en drie tweede prijzen
De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de prijsuitreiking op zondag 6 maart 2022 in het Mondriaanhuis. De schilderwedstrijd is onderverdeeld in drie categorieën:
1. volwassenen
2. jeugd van 4 t/m 11 jaar
3. jeugd van 12 t/m 18 jaar
In alle drie de categorieën is een winnaar en een 2e prijs. Er zijn gave prijzen te winnen waaronder een rondvlucht in een Mondriaan-vliegtuigje, een hotelovernachting en een graffitiworkshop.

Download het wedstrijdformulier

Download de voorwaarden