Stichting Special Arts bevordert dat mensen met een beperking kunst kunnen beoefenen en hun talenten ontwikkelen. Een aantal deelnemers van de stichting heeft zich laten inspireren door schilderijen van Mondriaan. Zij gingen aan de slag met verf, maar ook met potlood, naald en draad en keramiek. Het resultaat is een verrassende en tot de verbeelding sprekende expositie die een weekend lang in de Mondriaanboot te bewonderen is. Het werk van de exposanten van Special Arts wordt getoond in combinatie met reproducties van schilderijen van Piet Mondriaan. Het schip ligt voor deze gelegenheid afgemeerd in de Eemhaven, ter hoogte van loopbrug het Sasje.

Woonschip Robbedoes

De Robbedoes is het woonschip van Anneke en Wim Robbertsen. Eind 2015 kochten zij dit schip, dat na een leven als werkend vrachtschip is omgebouwd tot een varend woonschip. Sinds september 2016 wonen ze op het water en ligt de Robbedoes meestal afgemeerd bij de vaste ligplaats aan de Havenweg in Amersfoort. Regelmatig  gooit het echtpaar de trossen los om de vele mooie waterwegen te bevaren. Anneke heeft een Dromen-Durven-Doen boek geschreven over hun avontuur en is in het dagelijks leven o.a. gastvrouw van de Bed & Breakfast aan boord. Op dit moment is het schip af en toe te zien in de hitserie Oogappels, als woonplek van één van de personages in de serie. Met Amersfoort als thuishaven en om het schip wat meer smoel te geven, schilderde Anneke een op Mondriaan geïnspireerde compositie op de kajuit. Sinds die tijd draagt Robbedoes de titel 'Mondriaanboot'. 

Mondriaanwandeling

In het weekend van 28 t/m 30 oktober is in samenwerking met de Amersfoortse Gidsen ook elke dag een Mondriaanwandeling te doen. samen met de stadsgids  ga je ontdekken hoe Mondriaan en zijn familie leefden in Amersfoort en hoe de stad er toen uit zag.  De wandeling is inclusief een bezoek aan de Special Arts galerie en het eindpunt is de ‘Mondriaanboot’.

Praktische informatie expositie en wandeling

Wat: expositie Special Artists meet Mondriaan
Open: vrijdag 28 t/m zondag 30 oktober tussen 10 en 17 uur
Locatie: Woonschip Robbedoes, Eemhaven naast loopbrug Het Sasje
Entree: gratis

Wat: Mondriaanwandeling
Data: 28 t/m 30 oktober
Tijd van 10.30 - 12.30 uur
Startpunt: Special Arts, Zonnehof 4a, 3811 NC Amersfoort.
Aanmelden: via aanmeldingen@specialarts.nl onder vermelding van Special Arts Mondriaan wandeling, datum en aantal personen.
Lengte wandeling is 2 km.

Deelname is gratis, een gift is welkom, er is een maximale groepsgrootte.

Mondriaan 150

De expositie Special Artists meet Mondriaan op de Mondriaanboot wordt georganiseerd vanwege het 150e geboortejaar van Piet Mondriaan die in 1872 in Amersfoort werd geboren. Een tweede expositie Special Artists meet Mondriaan is te vinden in de Mariënhof. Ook deze tentoonstelling is gratis te bezoeken.

Meer informatie over deze manifestatie Mondriaan 150 is te vinden op mondriaan150.nl