In de categorie jeugd werd de eerste prijs gewonnen door Amélie Mac Gillavry (2e van links). Zij maakte een schilderij geïnspireerd op het werk Devotie van Mondriaan. Amélie maakte het werk hedendaags door het meisje op het schilderij een selfie te laten maken. Zij noemt haar werk Dephonetie. De tweede prijs in de categorie jeugd ging naar Eva van Rheenen (3e van links). Haar inzending refereert aan de schilderijen van de Chinese kunstenaar en Mondriaan-bewonderaar Liu Ye.  De jongste deelnemer, Tim Kruiswijk (vier jaar, niet op de foto), mocht voor zijn speelse kleurenspel de derde prijs in ontvangst nemen.

In de categorie volwassenen was de eerste prijs voor Eeke ten Veen (midden) uit Enschede. Ten Veen maakte een landschap waarin hij knap verschillende stijlen van Mondriaan verwerkte. Decor stond het oer-Hollandse landschap van de nabij Amersfoort gelegen polder Arhemheen met daarin stoomgemaal Hertog Reijnhout. De tweede prijs, waarin Mondriaans kenmerkende spel van in primaire kleuren uitgevoerde vlakken en lijnen terugkeert in een woud van wolkenkrabbers, was voor Sjanie Schoenmakers (2e van rechts) en de derde prijs ging naar Kim van de Wetering (links), die haar abstracte werk situeerde aan de Amersfoortse Kortegracht met in de achtergrond de Onze Lieve Vrouwetoren.

In totaal ontving het Mondriaanhuis ruim honderd inzendingen voor schilderwedstrijd Geïnspireerd door Mondriaan. De ingeleverde doeken kwamen uit alle delen van het land en toonden gevarieerde stijlen en onderwerpen, net zoals ook het oeuvre van Piet Mondriaan zich kenmerkt door een grote verscheidenheid.

De werken van alle deelnemers zijn nog t/m 1 april a.s. te zien in het Doe-het-zelf-atelier van het Mondriaanhuis.