Word vriend van het Mondriaanhuis

Wil jij bijdragen aan het behoud van Mondriaans unieke verhaal? Als Vriend van het Mondriaanhuis heb je een streepje voor en krijg je leuke extra’s! Je kan kiezen uit drie niveaus.

Dierenpark Amersfoort 75 jaar

Het is feest in Amersfoort! Dierenpark Amersfoort bestaat 75 jaar. Het jubileum wordt heel 2023 groots gevierd in dierentuin en stad. Onder meer met tentoonstellingen in drie musea.

Mondriaanhuis verwerft negen Mondriaans

In 2022, het jaar dat Mondriaans 150e geboortejaar feestelijk wordt gememoreerd, verwerft het Mondriaanhuis, het geboortehuis van de schilder, negen vroege Mondriaans uit de periode 1899-1908.

Open Monumentendag 2023

Op 9 en 10 september 2023 is het Open Monumentendag. Ook het Mondriaanhuis, geboortehuis van Piet Mondriaan, doet mee op de zaterdag. Op 9 september is het museum gratis toegankelijk. Op zondag de 10e geldt het reguliere tarief.

Mondriaanhuis lanceert webshop

Vanaf 7 november 2022 is het winkelassortiment van het Mondriaanhuis ook online verkrijgbaar. De webshop van het museum is dé winkel voor Mondriaan-gerelateerde artikelen.

Mondriaan TurnLabs

In 2022, het jaar dat het 150 jaar geleden was dat Mondriaan in Amersfoort werd geboren, heeft het Mondriaanhuis initiatief genomen om, samen met The Turn Club en TwynstraGudde, kunstenaars te vragen om zich te buigen over urgente maatschappelijk vraagstukken.

Mondriaanhuis in actie voor 3FM Serious Request

3FM Serious Request zamelt dit jaar geld in voor Het Vergeten Kind. Van 18 t/m 24 december draaien 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Rob Janssen 24 uur per dag verzoekplaten voor geld vanuit het Glazen Huis in Amersfoort. Het Mondriaanhuis ondersteunt de actie op zondagavond 18 december.

Animatiefilm Piets Dream online

In Piets Dream – an animation, gemaakt naar aanleiding van Mondriaans 150e geboortedag, gaat de kunstenaar aan de slag met wat zijn laatste schilderij zou worden.

Concert Onbegrensd

Op zaterdag 19 november 2022 om 20.00 uur vinden zeven wereldpremières plaats van de composities die zijn gecomponeerd in het kader van expositie Onbegrensd in het Mondriaanhuis. Het concert is in de kapel van het O.L.V. ter Eemklooster in Amersfoort.

Nieuwe aanwinst Marit Otto

Het Mondriaanhuis heeft recent het werk 'M stands 4' van beeldend kunstenaar Marit Otto aangekocht. Otto verwerkte portretten van de jonge en oude Mondriaan in deze wandsculptuur.