Amersfoort heeft veel te bieden! Een bezoek aan het Mondriaanhuis kun je combineren met diverse andere bezienswaardigheden en activiteiten. Een greep uit de mogelijkheden: 

Museum Flehite

In Museum Flehite komt de geschiedenis van Amersfoort vanaf de middeleeuwen tot de Tweede Wereldoorlog tot leven. Historische voorwerpen en kunstwerken belichten verschillende facetten van de stadsgeschiedenis. Ook zijn er altijd tijdelijke exposities.

Tot en met 21 mei 2018 is de tentoonstelling De kunst van Wendingen (1918-1932) te zien. Honderd jaar geleden verscheen het kunst- en architectuurtijdschrift Wendingen voor het eerst. Het invloedrijke blad was op zichzelf ook weer een kunstwerk vanwege de bijzondere omslagen die door toonaangevende architecten en kunstenaars werden ontworpen. Alle verschenen edities, 116 in totaal, zijn vanaf 3 februari te zien in de tentoonstelling. Daarnaast worden tientallen voorwerpen uit een van de nummers van Wendingen getoond: architectuurtekeningen, beeldhouwwerken, schilderijen, affiches en meubels. Zij staan gerangschikt  in thema’s zoals kunstnijverheid, beeldhouwkunst, schilder- en tekenkunst, De Amsterdamse School en Europese & Aziatische kunst.

Meer informatie

Kunsthal KAdE

Kunsthal KAdE ligt net buiten de stadsmuren van Amersfoort. Door de prachtige 15de-eeuwse Koppelpoort kom je bij het Eemplein met het prachtige Eemhuis. KAdE organiseert tentoonstellingen op het gebied van hedendaagse/ moderne kunst, architectuur, vormgeving & design en eigentijdse beeldcultuur.

Tot en met 6 mei 2018  is in Kunsthal KAdE de tentoonstelling Tell Freedom; 15 South African artists  te zien. Jonge kunstenaars uit Zuid-Afrika presenteren daarin nieuw en bestaand werk. Ze reflecteren kritisch op het verleden, het heden en de toekomst van hun land in een globale context. Op die manier proberen ze te begrijpen wat hun eigen positie in de veranderende Zuid-Afrikaanse samenleving is en zich tegelijkertijd de toekomst voor te stellen.

 Meer informatie

Meer tips

Meer tips over uit in Amersfoort vind je op nu-in-amersfoort.nl