Amersfoort heeft veel te bieden! Een bezoek aan het Mondriaanhuis kun je combineren met diverse andere bezienswaardigheden en activiteiten. Een greep uit de mogelijkheden: 

Museum Flehite

In Museum Flehite komt de geschiedenis van Amersfoort vanaf de middeleeuwen tot de Tweede Wereldoorlog tot leven. Historische voorwerpen en kunstwerken belichten verschillende facetten van de stadsgeschiedenis. Ook zijn er altijd tijdelijke exposities. Vanwege een grondige renovatie van het eigen pand, organiseert Museum Flehite momenteel tentoonstellingen in het Rietveldpaviljoen aan de Zonnehof in Amersfoort. 

Tot en met 6 januari 2019 is daar Salon '18 / Amersfoort – Utrecht te zien. Deze tentoonstelling geeft met deze verrassende verzameling een beeld van wat er momenteel speelt op het gebied van autonome kunst in Utrecht en Amersfoort en omgeving. Van jong talent tot gevestigde orde, beeldhouwers, keramisten, schilders, fotografen en videokunstenaars.

Meer informatie

Kunsthal KAdE

Kunsthal KAdE ligt net buiten de stadsmuren van Amersfoort. Door de prachtige 15de-eeuwse Koppelpoort kom je bij het Eemplein met het prachtige Eemhuis. KAdE organiseert tentoonstellingen op het gebied van hedendaagse/ moderne kunst, architectuur, vormgeving & design en eigentijdse beeldcultuur.

Tot en met 6 januari 2019  is in Kunsthal KAdE A Balancing Act  te zien. Daarin maakt de bezoeker kennis met verschillende (inter)nationale kunstenaars die in sculpturen, installaties, foto’s, schilderijen, performances, tekeningen en videowerken het vinden van evenwicht onderzoeken.

 Meer informatie

Meer tips

Meer tips over uit in Amersfoort vind je op nu-in-amersfoort.nl