Amersfoort heeft veel te bieden! Een bezoek aan het Mondriaanhuis kun je combineren met diverse andere bezienswaardigheden en activiteiten. Een greep uit de mogelijkheden: 

Museum Flehite

In Museum Flehite komt de geschiedenis van Amersfoort vanaf de middeleeuwen tot de Tweede Wereldoorlog tot leven. Historische voorwerpen en kunstwerken belichten verschillende facetten van de stadsgeschiedenis. Ook zijn er altijd tijdelijke exposities.

Tot en met 14 mei 2017 is de tentoonstelling Armando tot Mulders tot Visch te zien, een selectie uit de collectie van privéverzamelaar Wim van der Meer. In de verzameling zijn representatieve werken opgenomen van grote namen uit de recente Nederlandse kunstgeschiedenis.

Meer informatie

Kunsthal KAdE

Kunsthal KAdE ligt net buiten de stadsmuren van Amersfoort. Door de prachtige 15de-eeuwse Koppelpoort kom je bij het Eemplein met het prachtige Eemhuis. KAdE organiseert tentoonstellingen op het gebied van hedendaagse/ moderne kunst, architectuur, vormgeving & design en eigentijdse beeldcultuur.

Tot en met 17 april is de tentoonstelling Goed Gemaakt. Ode aan het Maakproces te zien.
In 2017 viert Kunstschrift zijn 40-jarige bestaan en dat vormt de aanleiding voor Kunsthal KAdE om samen met het tijdschrift een tentoonstelling te organiseren: over de magie van het maken van kunstwerken door de eeuwen heen. In de tentoonstelling is er een verrassend aanbod te zien van kunstwerken die een bijzonder licht werpen op materiaal en techniek, vakmanschap, ideevorming en atelierpraktijk.

Meer informatie

Meer tips

Meer tips over uit in Amersfoort vind je op nu-in-amersfoort.nl