Amersfoort heeft veel te bieden! Een bezoek aan het Mondriaanhuis kun je combineren met diverse andere bezienswaardigheden en activiteiten. Een greep uit de mogelijkheden: 

Museum Flehite

In Museum Flehite komt de geschiedenis van Amersfoort vanaf de middeleeuwen tot de Tweede Wereldoorlog tot leven. Historische voorwerpen en kunstwerken belichten verschillende facetten van de stadsgeschiedenis. Ook zijn er altijd tijdelijke exposities.

Tot en met 24 september 2017 is de tentoonstelling Gerard Hordijk, buurman en vriend van Piet Mondriaan te zien.

In het jaar dat heel Nederland 100 jaar De Stijl viert, organiseert Museum Flehite een tentoonstelling over een Nederlandse kunstenaar die in stijl, onderwerpen en opvattingen hemelsbreed verschilde met de schilders die zich destijds aansloten bij deze kunststroming. Toch is er sprake van een band tussen Hordijk en De Stijl. In 1927 woonde Hordijk namelijk gelijktijdig met Piet Mondriaan, één van de oprichters van De Stijl, in het ateliercomplex aan de Rue du Départ in Parijs. Hordijk maakte in dat jaar een portret van Mondriaan en de twee schilders raakten bevriend. Hun zeer verschillende artistieke opvattingen stond een levenslange vriendschap niet in de weg.

Meer informatie

Kunsthal KAdE

Kunsthal KAdE ligt net buiten de stadsmuren van Amersfoort. Door de prachtige 15de-eeuwse Koppelpoort kom je bij het Eemplein met het prachtige Eemhuis. KAdE organiseert tentoonstellingen op het gebied van hedendaagse/ moderne kunst, architectuur, vormgeving & design en eigentijdse beeldcultuur.

Tot en met 3 september 2017  is in Kunsthal KAdE de tentoonstelling De Kleuren van De Stijl te zien in het kader van 100 jaar De Stijl. Deze expositie stelt het kleurgebruik van De Stijl-kunstenaars centraal en toont hoe in de decennia na De Stijl kunstenaars onderzoek blijven doen naar de autonome kracht van kleur. Het resultaat is een artistieke reis van het abstract expressionisme en de na-oorlogse concrete kunst naar hedendaagse kunstenaars in binnen- en buitenland.

 Meer informatie

Meer tips

Meer tips over uit in Amersfoort vind je op nu-in-amersfoort.nl