Amersfoort heeft veel te bieden! Een bezoek aan het Mondriaanhuis kun je bijvoorbeeld combineren met een bezoek aan één van de andere musea of diverse andere bezienswaardigheden en activiteiten in het centrum van de stad. Een greep uit de mogelijkheden: 

Kunsthal KAdE

Kunsthal KAdE ligt net buiten de stadsmuren van Amersfoort. Door de prachtige 15de-eeuwse Koppelpoort kom je bij het Eemplein met het prachtige Eemhuis. KAdE organiseert tentoonstellingen op het gebied van hedendaagse/ moderne kunst, architectuur, vormgeving & design en eigentijdse beeldcultuur.

Vanaf 25 mei t/m 1 september 2019  is in KAdE Videoland te zien. De Kunsthal viert daarmee het tienjarig jubileum. In de tentoonstelling staat het medium ‘video’ centraal, met elf films vol visuele verbeeldingskracht. Die laten je gebiologeerd kijken en vangen een specifiek moment in de ‘eeuwigheid’, gebruikmakend van de kracht van herhaling of (langzame) gestage vooruitgang. Een bluespianist achter een piano in het gras; een man die zich op de Noordpool tegen de draaiing van de aarde keert; een hypnotiserend caleidoscopisch spel van kleuren op het plafond van de grote zaal;  de onmetelijkheid van een treinreis. Het zijn specifieke motieven gevangen in een gevoel van oneindigheid.

 Meer informatie

Museum Flehite

In Museum Flehite komt de geschiedenis van Amersfoort vanaf de middeleeuwen tot en met de Tweede Wereldoorlog tot leven. Historische voorwerpen en kunstwerken belichten verschillende facetten van de stadsgeschiedenis. Ook zijn er doorlopend tijdelijke exposities.

 In relatie tot themajaar ‘Rembrandt en de Gouden Eeuw’ in 2019, presenteert Museum Flehite de fascinerende verzameling oude meesters uit de indrukwekkende kunstcollectie van Igor Vozyakov. De tentoonstelling Collectie Vozyakov - Oude meesters geeft vanaf 22 juni t/m 13 oktober 2019 een goed beeld van de invloed van de Italiaanse en Duitse meesters op de Nederlandse en Vlaamse kunst. De veelzijdige tentoonstelling toont circa veertig kunstwerken uit de periode tussen 1550 en 1800.

Meer informatie

Eveneens van 22 juni t/m 13 oktober 2019 organiseert Museum Flehite de tentoonstelling Max Keuris Meesterverteller. Deze tentoonstelling toont de veelzijdigheid van de Amersfoortse kunstenaar Keuris. Hij was niet alleen tekenaar en schilder, maar ontwierp ook boekomslagen en maakte reclamefilms. Ook te zien zijn een serie foto's van zoon Friso Keuris. Hij maakte bij schemerig daglicht ‘stillevens’ van voorwerpen die herinneren aan zijn vader.

Meer informatie

In 2019 is het 400 jaar geleden dat Johan van Oldenbarnevelt ter dood werd veroordeeld. Van Oldenbarnevelt, grondlegger van het democratische Nederland, werd in Amersfoort geboren. Reden voor Museum Flehite om vanaf 13 mei 2019 t/m 5 januari 2020 via expositie Johan & Maurits - Van vriend tot vijand aandacht te besteden aan deze bijzondere inwoner. In de expositie vertellen unieke historische voorwerpen het verhaal van Johan van Oldenbarnevelt en zijn opponent Maurits van Oranje.

Meer informatie

Meer tips

Meer tips over uit in Amersfoort vind je op nu-in-amersfoort.nl