Het Mondriaanhuis ligt midden in het centrum van historisch Amersfoort. Hier is van alles te doen: varen, steppen, stadswandelingen, terrasjes en nog veel meer. Genoeg voor een onvergetelijke citytrip!
Wij hebben wat suggesties voor je op een rij gezet waarin je een bezoek aan het Mondriaanhuis combineert met andere leuke activiteiten. 

Mondriaanwandeling

Ter gelegenheid van de 150ste geboortedag van Piet Mondriaan biedt het Gilde Amersfoort tot 1 juli 2022 elke vrijdagmiddag een speciale Mondriaanwandeling aan. Deze wandeling start op het Stadhuisplein en eindigt bij het Mondriaanhuis aan de Kortegracht. Als je het museum nog dezelfde dag wilt bezoeken, krijg je bij het Mondriaanhuis op vertoon van je Gildeticket 50% korting op de entreeprijs. Je betaalt dan maar € 6,50. Museumkaart gratis. Je kunt deze wandeling ook boeken met een eigen groep op een andere dag en tijdstip.

Data: altijd op vrijdag: 15, 22 en 29 april / 6, 13, 20 en 27 mei / 3, 10, 17 en 24 juni 2022

Tijdstip: start wandeling: 13:30 uur op Stadhuisplein. Duur: 1,5 uur.
                  Incl. een aansluitend bezoek aan Mondriaanhuis: 2 uur

Prijs: € 6  per persoon

Relax met Mondriaan-arrangement

Kom tot rust met een ontspannende behandeling bij Natuurlijk Mooi, laaf je aan kunst in het Mondriaanhuis en sluit af met een royaal diner BijHein.  

Wandeling Amersfoort in Stijl

Beleef een dag in het Amersfoort van Mondriaan met de Amersfoortse Gidsen. De stadswandeling met gids wordt afgewisseld  met een uitgebreide  lunch bij Grand Café Hemels en afgesloten met een bezoek aan het Mondriaanhuis. 

Mondriaanvaart

Varen door de schilderachtige grachten van Amersfoort en intussen wat opsteken over de beroemdste inwoner van de Keistad: Piet Mondriaan. Tijdens de speciale themavaart Mondriaan verhaalt de verteller van de Waterlijn over de historie van Amersfoort, met speciale aandacht voor de schilder die in 1872 aan de Kortegracht werd geboren. Onderdeel van de vaart is een bezoek aan het Mondriaanhuis, met een rondleiding.

Overnachten in Mondriaanambiance

Voor wie een weekendje Amersfoort wil doen, biedt het gastvrije Berghotel verschillende mogelijkheden en zelfs een speciaal mondriaanarrangement.