Het Mondriaanhuis ligt midden in het centrum van historisch Amersfoort. Hier is van alles te doen: varen, steppen, stadswandelingen, terrasjes en nog veel meer. Genoeg voor een onvergetelijke citytrip!
Wij hebben wat suggesties voor je op een rij gezet waarin je een bezoek aan het Mondriaanhuis combineert met andere leuke activiteiten. 

Mondriaanwandeling

Ontdek Amersfoort door de ogen van de jonge Piet! Op 7 maart 1872 werd Pieter Cornelis Mondriaan geboren aan de Kortegracht. Hoe leefde de familie hier en hoe zag de stad eruit in zijn jeugd? Met archieffoto's brengen de Amersfoortse Gidsen het Amersfoort van eind 19e eeuw tot leven. Uiteraard bezoek je ook het Mondriaanhuis.

Meer info en tickets

Relax met Mondriaan-arrangement

Kom tot rust met een ontspannende behandeling bij Natuurlijk Mooi, laaf je aan kunst in het Mondriaanhuis en sluit af met een royaal diner BijHein. 

Mondriaanvaart

Varen door de schilderachtige grachten van Amersfoort en intussen wat opsteken over de beroemdste inwoner van de Keistad: Piet Mondriaan. Tijdens de speciale themavaart Mondriaan verhaalt de verteller van de Waterlijn over de historie van Amersfoort, met speciale aandacht voor de schilder die in 1872 aan de Kortegracht werd geboren. Onderdeel van de vaart is een bezoek aan het Mondriaanhuis, met een rondleiding.

Overnachten in Mondriaanambiance

Voor wie een weekendje Amersfoort wil doen, biedt het gastvrije Berghotel verschillende mogelijkheden en zelfs een speciaal mondriaanarrangement.