Ook tijdens de herfstvakantie kun je dagelijks terecht in het Doe-het-zelf-atelier van het Mondriaanhuis. Daarnaast is er een leuke speurtocht en zijn er verschillende creatieve workshops voor kinderen én volwassenen.

Doe-het-zelf-atelier

Heb je na je bezoek aan onze Mondriaantentoonstelling ook zin om een kunstwerk te maken? Dat kan  in ons Doe-het-zelf-atelier.
Wij hebben een paar leuke opdrachten bedacht die je kunt gaan doen, maar je mag natuurlijk ook zelf iets bedenken. Of leef je lekker uit op de lego-wand.

Speurtocht

De kunstenaar Piet Mondriaan is vooral beroemd om zijn schilderijen met zwarte lijnen en rode, gele en blauwe vlakken. Wil je meer over hem te weten komen? Speur dan naar de verborgen puzzelstukken in het museum. Deelname aan de speurtocht is gratis en geschikt voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Vraag er naar bij de balie van het Mondriaanhuis!

Schilderworkshop voor volwassenen (VOLGEBOEKT)

Op vrijdag 26 oktober is er weer een schilderworkshop voor volwassenen. Deze keer met als thema 'Parijs' . Daarin maken de deelnemers kennis met de Parijse periode binnen het oeuvre van Piet Mondriaan. In de Franse hoofdstad maakt de kunstenaar kennis met het werk van grote namen zoals Picasso en Braque en komt hij uiteindelijk tot zijn eigen en karakteristieke abstracte schilderstijl. Deelnemers zullen in deze workshop in de voetsporen van Mondriaan treden en een geabstraheerd schilderij maken.

Meer informatie en aanmelden.

Kinderworkshop Gemberpot met bloem (VOLGEBOEKT)

Op zondag 21 oktober 2018 ga je een gemberpot met bloem natekenen of schilderen. Alleen hoeft dat niet tot in het kleinste detail. Doe als Piet Mondriaan: teken alleen de hoofdlijnen, laat zoveel mogelijk weg. We gaan dus abstract werken met onder meer houtskool, wascokrijt en verf. En dat op een groot vel papier, zodat we lekker de ruimte hebben en niet hoeven te priegelen.

Meer informatie en aanmelden

Kinderworkshop Mondriaanservies schilderen (VOLGEBOEKT)

Beschilder op maandag 22 oktober 2018 een bord, glas, beker of kommetje in Mondriaanstijl. Ondertussen leer je iets over de beroemde kunstenaar. Wie was Piet Mondriaan en hoe bedacht hij zijn schilderijen? En waarom gebruikte hij vaak de kleuren rood, geel en blauw met zwarte lijnen? Na afloop van de workshop mag je werkstuk mee naar huis. De workshop heeft plaats in het Doe-het-zelf-atelier, maar daarnaast kan ook het museum worden bezocht. Vanwege de herfstvakantie is het museum deze maandag extra open.

Meer informatie en aanmelden

Kinderworkshop Victory Boogiewoogie (VOLGEBOEKT)

Muziek kan je in een bepaalde stemming brengen. Je wordt er blij van of juist een beetje droevig. Schilder Piet Mondriaan liet zich bij het schilderen inspireren door verschillende muziekstijlen. Door jazzmuziek bijvoorbeeld en door de boogiewoogie. Zijn laatste kunstwerk heet zelfs de Victory Boogie Woogie  Tijdens de kinderworkshop op woensdag 24 oktober 2018  ga  je samen met de museumdocent ervaren hoe het is om te schilderen op muziek. Wat schilder je als je een langzame melodie hoort? En wat als de muziek heel zacht is of juist luid?  Er komen verschillende soorten muziek voorbij en natuurlijk ook de ritmische boogiewoogie!

Meer informatie en aanmelden