Het werk van John Konijn is momenteel te zien in het Mondriaanhuis als onderdeel van de tentoonstelling Ode aan het Landschap. In deze expositie zijn landschappen van Piet Mondriaan samengebracht met het werk van hedendaagse kunstenaars.

Voor John Konijn is schilderen een manier om grip te houden op de verwarrende wereld waarin we levenHet landschap is een belangrijk thema voor hem, zowel het landelijke als het stedelijke. De schilder heeft in de periode dat hij een atelier had dat uitkeek over de rivier de Eem een hele serie gemaakt van het landschap dat hij vanuit zijn raam zag.  Een schilderij uit die serie in nu te zien in het Mondriaanhuis, samen met een aantal andere werken van zijn hand.

Meet & greet

Op vrijdag 20 augustus is het mogelijk om John Konijn te ontmoeten. De schilder is vanaf 14.30 uur in het museum voor uitleg over zijn werk en het beantwoorden van vragen.  Wil je hem graag ontmoeten? Reserveer dan online een tijdslot op onze ticketpagina
De meet & greet is gratis bij museumbezoek.

Over John Konijn

John Konijn (1979) woont en werkt in Amersfoort. Hij is naast beeldend kunstenaar tevens docent aan de Gooise Academie in Laren. Konijn heeft twee opleidingen afgerond aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en in Amsterdam. Zijn werk kenmerkt zich door een losse stijl, intense kleurstellingen en heel veel gevoel voor sfeer  Het werk van John is o.a. opgenomen in de collectie van het Bonnefantenmuseum in Maastricht, maar ook in veel particuliere collecties. Hij wordt vertegenwoordigd door diverse galeries en kunstuitlenen door heel Nederland.