Tickets

De Zomerpretpas Special is inclusief een gratis waterijsje, af te halen in het Mondrinaancafé

In deze workshop gaan kinderen zelf de molen in zonlicht schilderen, geïnspireerd op Piet Mondriaan die In 1908 in Zeeland ‘De molen bij zonlicht’ schilderde. Als je naar het schilderij kijkt zie je dat Piet de de molen een hele andere kleur heeft gegeven dan die in werkelijkheid heeft. Toen het schilderij werd tentoongesteld zeiden de mensen: ‘Het lijkt wel of de molen in brand staat!!’ 

Piet vond dat zijn schilderijen nog meer over kleur moesten gaan. Hij ging onderzoeken hoe hij het effect van zonlicht zo goed mogelijk kon laten zien. In deze workshop voor kinderen gaan de kinderen goed naar de molen kijken en zetten ze hun eigen creativiteit in om het zonlicht zo goed mogelijk te vangen. 

De kinderen beginnen met de voorbeeldplaat van de molen en gaan met gekleurde wasco, in primaire kleuren, de molen tekenen op het canvas. Eerst alleen de belangrijkste lijnen, want daarna gaan we lekker schilderen. In kleine gekleurde streepjes, geel en rood en donkerblauw, schilderen ze hun molen en zetten ze hem mooi in het zonnetje!

Praktische info:
Datum: woensdag 17 juli
Tijd: 14:00 uur
Locatie: Doe-het-zelf-atelier van het Mondriaanhuis 
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Kosten: € 10,- per kind

Tickets