Altijd al de kunstenaar in jezelf willen vrijlaten? Leer dan Sally Pittman kennen en laat je meenemen in haar kunstzinnige wereld van textiel en mode. Bloemen hebben haar altijd al weten te boeien, maar voor de tentoonstelling Mon:Fleur liet zij zich specifiek inspireren door de bloemen die Piet Mondriaan in de loop van zijn carrière schilderde. Sally’s werken en haar inspiratiebronnen zijn te zien in het Mondriaanhuis tot en met 15 september.

Ben je geïnteresseerd in het zelf bewerken van textiel? Dan is de workshop Zijde schilderen, gegeven door beeldend kunstenaar Sally Pittman iets voor jou

Tijdens de twee uur durende workshop vertelt Sally over haar werkwijze en objecten en geeft ze je een kijkje achter de schermen van haar creatieve proces. Laat je inspireren door haar schetsen en verzamelde materialen en voorwerpen. De bloemen van Mondriaan mogen natuurlijk ook als bron van inspiratie gebruikt worden, maar hierin ben je vrij. Later ga je onder begeleiding van Sally namelijk ook zelf aan de slag met het beschilderen van een zijden sjaal, die na de workshop uiteraard mee naar huis genomen mag worden.

Praktische informatie

Datum: zaterdag 14 september 2019 = VOLGEBOEKT
Tijd: 10.30 – 12.30 uur
Maximaal 15 deelnemers
Kosten: € 26,- Prijs voor Museumkaarthouders: € 20,- Dit is inclusief koffie/thee en materialen (o.a. zijde sjaal)
Aanmelden: educatie@mondriaanhuis.nl