Vanwege de maatregelen om het coronavirus te bestrijden is het museum vanaf zondag 19 december helaas gesloten. Zoals het er nu naar uitziet duurt dit tot en met vrijdag 14 januari. Al onze workshops in de kerstvakantie worden ook geannuleerd. Heb je een workshop geboekt? Dan zullen we je geld terugstorten.

Zoek je een leuk gezinsuitje voor in de kerstvakantie?  Het Mondriaanhuis  organiseert elk jaar in  deze periode extra activiteiten zoals kinderworkshops en een speurtocht.  Ook kun je met je gezin creatief aan de slag in het Doe-het-zelf-atelier. 

Workshops

Het Mondriaanhuis  organiseert elke vakantie extra activiteiten zoals kinderworkshops. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Alle workshops beginnen om 14.00 uur.

maandag 27 december: De kunst van het weglaten
woensdag 29 december: Lef! (schilderij maken voor de schilderwedstrijd)
donderdag 30 december: Victory Boogie Woogie
maandag 3 januari: Mondriaanservies schilderen
woensdag 5 januari: Winterlandschap maken
vrijdag 7 januari: Lef! (schilderij maken voor de schilderwedstrijd)

Speurtocht

De kunstenaar Piet Mondriaan is vooral beroemd om zijn schilderijen met zwarte lijnen en rode, gele en blauwe vlakken. Wil je meer over hem te weten komen? Via QR-codes op te telefoon ontdek je telkens een ander stukje van Mondriaans leven en werk.

Doe-het-zelf-atelier

Heb je na je bezoek aan onze Mondriaantentoonstelling ook zin om een kunstwerk te maken? Dat kan dagelijks in ons Doe-het-zelf-atelier. Wij hebben een paar leuke opdrachten bedacht die je kunt gaan doen, maar je mag natuurlijk ook zelf iets bedenken. Of leef je lekker uit op de lego-wand.