Het werk van  Frans Kanters is momenteel te zien in het Mondriaanhuis als onderdeel van de tentoonstelling Ode aan het Landschap. In deze expositie zijn landschappen van Piet Mondriaan samengebracht met het werk van hedendaagse kunstenaars.

Frans Kanters (1964) woont en werkt vanuit AmersfoortHet landschap in deze omgeving legde hij talloze malen vast. Zijn autonome werk is in zwart wit. Zonder kleur kan de ontvanger vrijer het beeld in zich opnemen, zo is zijn stelling. De fotograaf is altijd zoekende naar de stilte in een beeld. Lijnenspel en leegte kenmerken zijn werk.  

Meet & greet

Op zaterdag 21 augustus is het mogelijk om Frans Kanters te ontmoeten. De fotograaf is vanaf 14.30 uur in het museum voor uitleg over zijn werk en het beantwoorden van vragen.  Wil je hem graag ontmoeten? Reserveer dan online een tijdslot op onze ticketpagina

Over Frans Kanters

Sinds zijn eerste solotentoonstelling in het voorjaar van 2007 heeft Kanters diverse malen geëxposeerd. Een bijzondere solo-expositie was die voor 2 dagen in een (toen nog) lege en verlaten Veerensmederij in Amersfoort. Zijn laatste tentoonstelling, getiteld De ziel van een landschap, was te zien in t Gasthuys aan de Muurhuizen.  Onlangs  verscheen van Kanters het fotoboek 'IN STILTE' , een reis door het verstilde Nederlandse landschap. De publicatie is verkrijgbaar in de museumshop van het Mondriaanhuis.

Foto: Frans Kanters in de Zeldertse polder (fotograaf Jolanthe Lalkens).