Het werk van Bob Negryn is momenteel te zien in het Mondriaanhuis in de tentoonstelling BlOeM! bij Bob Negryn. In deze expositie zien we een fraaie selectie van Negryns fascinerende bloemencomposities.

Bob Negryn (Delft, 1961) maakte zich diverse fotografische genres eigen: landschappen, portretten en stillevens. Hij koppelt daarbij zijn blik van beeldend kunstenaar aan de technische bagage van een professioneel fotograaf. In de loop der jaren is Negryns werk, naast fotografie hield hij zich in het verleden ook bezig met schilderkunst, getoond in tal van solo- en groepstentoonstellingen.

Het Mondriaanhuis selecteerde een aantal werken uit Negryns bloemenserie. Al ruim tien jaar is de kunstenaar gefascineerd door bloemen. In alle stadia van groei, bloei en verval. Hij speelt in zijn foto's bewust met licht waardoor de schoonheid van de bloem nadrukkelijker naar voren komt. Wat ook opvalt is dat de bloemen in plastic flesjes zijn gezet. Het geeft het geheel een ietwat surrealistische sfeer. ,,De provocerende schoonheid van tulpen en plastic flesjes haalt ons uit onze dagelijkse sleur. Zodat we het leven kunnen vieren”, zegt Negryn daar zelf over.

Meet & greet

Op zaterdag 27 november is het mogelijk om Bob Negryn te ontmoeten. De kunstenaar is vanaf 14.30 uur in het museum voor uitleg over zijn werk en het beantwoorden van vragen.

Wil je hem graag ontmoeten? Reserveer dan alvast online een tijdslot op onze ticketpagina

Reserveer ticket