Het Mondriaanhuis viert het 150e geboortejaar van Piet Mondriaan onder meer met de tentoonstelling Onbegrensd. Voor deze expositie hebben zeven duo’s van beeldend kunstenaars en componisten nieuw werk gemaakt. Het resultaat van deze samenwerking is nu te zien én te horen in het museum. 

Een van de componisten is Noëmi Schermann. Op zaterdag 19 november is het mogelijk om haar te ontmoeten. De componist zijn vanaf 14.30 uur in het museum voor uitleg over haar werk en het beantwoorden van vragen.

Over Noëmi Schermann 

De in Amersfoort geboren Noëmi Schermann kreeg de liefde voor muziek er met de paplepel ingegoten. Haar moeder is altvioliste en Noëmi's vader is van huis uit violist en dirigent. Zelf koos ze voor de piano, maar dat werd al snel uitgebreid met componeren, zingen en ook doceren en dirigeren. Ze behaalde in juni 2021 haar bachelor piano aan het Utrechts Conservatorium, waarna ze koordirectie is gaan studeren aan het Conservatorium van Amsterdam. Werken van Noëmi zijn met succes uitgevoerd in binnen- en buitenland. In 2020 ontving zij de tweede prijs in haar categorie voor het Prinses Christina Compositie Concours.

Speciaal voor tentoonstelling Onbegrensd schreef Noëmi, in samenwerking met kunstenares Fadenka van der Sloot, de compositie Zeeën van (on)mogelijkheiden.