Het werk van Suus Kooijman is momenteel te zien in het Mondriaanhuis als onderdeel van de tentoonstelling Ode aan het Landschap. In deze expositie zijn landschappen van Piet Mondriaan samengebracht met het werk van hedendaagse kunstenaars.

Suus Kooijman maakt voor haar werk gebruik van een eeuwenoude techniek met was en pigmenten (encaustic). Het materiaal wordt aangebracht op panelen van hout. De landschappen die onder haar handen ontstaan zijn intrigerend omdat ze tegelijkertijd onthullend en verhullend zijn. Veel wordt aan de blik van de kijker overgelaten. Kooijman maakte een serie waarin de Eem in Amersfoort centraal staat. Een selectie uit deze serie is momenteel te  zien in het Mondriaanhuis.

Meet & greet

Op zaterdag 11 september is het mogelijk om Suus Kooijman te ontmoeten. De kunstenaar is vanaf 14.30 uur in het museum voor uitleg over haar werk en het beantwoorden van vragen. Wil je haar graag ontmoeten? Reserveer dan online een tijdslot op onze ticketpagina.

Over Suus Kooijman

Suus Kooijman (1960) woont en werkt in Achterveld. Ze volgde haar opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Na een periode waarin Kooijman vooral abstracte wandreliëfs maakte, concentreert zij zich op dit moment op het landschap. Kooijman is lid van landelijke kunstenaarsvereniging De Ploegh en wordt vertegenwoordigd door verschillende galeries, zoals galerie Polhus en de Grachtengalerie.