Op zondag 12 september start in Amersfoort het culturele jaar. Het Mondriaanhuis en de horecaondernemers van het Mondriaankwartier sluiten daarbij aan met een muzikaal omlijste picknick op de Kortegracht en het Mooierplein.

Nu het centrum van Amersfoort autoluw is, biedt dat allerlei mogelijkheden voor activiteiten in de buitenlucht. De ondernemers van het Mondriaankwartier grijpen deze kans aan om het publiek te laten genieten van het pittoreske stedelijke landschap van de binnenstad.   

Op zondag 12 september kan iedereen vanaf 12.00 uur aanschuiven voor een gezellige picknick aan de Kortegracht  of op het Mooierplein. Je kunt je lunch bestellen bij een van de vijf deelnemende horecaondernemers in het gebied: BijHein, SEM, Brood & Zoets aan de Kortegracht of bij Blur of Lunch & Borrel Amersfoort in de Mooierstraat. In het picknickpakket zit, naast allerlei lekkernijen, interessante informatie en wetenswaardigheden over de omgeving. Bijvoorbeeld weetjes over de beroemde historische figuren die hier woonden en over de kunstwerken die in de openbare ruimte te zien zijn. Bij het pakket kun je stoelen lenen en zelf een mooi plekje uitzoeken aan de Kortegracht of op het Mooierplein.  

Muzikale omlijsting

Op uitnodiging van het Mondriaanhuis wordt de start van het Culturele jaar aan de Kortegracht opgeluisterd met de (eigen)zinnige muziek van MoVèZ. Hun muziek wordt toegankelijk genoemd, maar het is eigenlijk omgekeerd; deze muziek komt bij jou binnen. Met Marieke van Donker op viool en Rob Kietselaer op gitaar. MoVèZ speelt op zondag 12 september om 12 uur en om 13 uur.

Aanmelden  
Voor de picknick hoef je niet te reserveren, maar kunt je gewoon melden bij één van de deelnemende ondernemers.  
Daar koop je je picknickpakket en leen je de klapstoelen, die je na afloop weer terugbrengt. Een picknickpakket kost €15,-

Over het Mondriaankwartier 
De ondernemers van de Kortegracht en het Mooierplein hebben hun krachten gebundeld in het Mondriaankwartier. Onder deze noemer zullen regelmatig aantrekkelijke publieksactiviteiten worden georganiseerd gericht op inwoners van Amersfoort en bezoekers van de binnenstad.