Nederland brengt dit jaar een ode aan het landschap. In diverse steden wordt hier aandacht aan besteed. Ook Amersfoort doet mee met diverse exposities en activiteiten rond dit thema. De ondernemers van het Mondriaankwartier sluiten hierbij aan met een picknick op de mooiste plekjes van de binnenstad. 

Nu het centrum van Amersfoort autoluw is, biedt dat allerlei mogelijkheden voor activiteiten in de buitenlucht. De ondernemers van het Mondriaankwartier grijpen deze kans aan om het publiek te laten genieten van het pittoreske stedelijke landschap van de binnenstad.   

Op donderdag 13 mei (Hemelvaartsdag) kan iedereen vanaf 12.00 uur aanschuiven voor een gezellige picknick aan de Kortegracht  of op het Mooierplein. Je kunt je lunch bestellen bij een van de vijf deelnemende horecaondernemers in het gebied: BijHein, SEM, Brood & Zoets aan de Kortegracht of bij Blur of Lunch & Borrel Amersfoort in de Mooierstraat. In het picknickpakket zit, naast allerlei lekkernijen, interessante informatie en wetenswaardigheden over de omgeving. Bijvoorbeeld weetjes over de beroemde historische figuren die hier woonden en over de kunstwerken die in de openbare ruimte te zien zijn. Bij het pakket kun je stoelen lenen en zelf een mooi plekje uitzoeken aan de Kortegracht of op het Mooierplein.  

Muzikale menukaart 
Tijdens de eerste picknick, op donderdag 13 mei is het extra feestelijk met livemuziek. Zangeres Lucette Snellenburg heeft een muzikale menukaart samengesteld waar je als deelnemer aan de picknick een keuze uit kunt maken. Lucette zingt vervolgens, begeleid door Herman Onnen op gitaar, het lied naar keuze. 

Aanmelden  
Voor de picknick op 13 mei hoef je niet te reserveren, maar kunt je gewoon melden bij één van de deelnemende ondernemers.  
Daar koop je je picknickpakket en leen je de klapstoelen, die je na afloop weer terugbrengt. Een picknickpakket kost €15,-
Na 13 mei is het dagelijks vanaf 12.00 uur mogelijk om een picknick te bestellen bij één van de deelnemende horecagelegenheden. 

Over het Mondriaankwartier 
De ondernemers van de Kortegracht en het Mooierplein hebben hun krachten gebundeld in het Mondriaankwartier. Onder deze noemer zullen regelmatig aantrekkelijke publieksactiviteiten worden georganiseerd gericht op inwoners van Amersfoort en bezoekers van de binnenstad.