Altijd al eens willen schilderen onder de blauwe hemel? Dan is dit je kans! Op vrijdag 13 augustus organiseert het Mondriaanhuis een exclusieve schilderworkshop 'en plein air' in het historische centrum van Amersfoort.

Mondriaan trok aan het begin van zijn schildersloopbaan er regelmatig met zijn fiets op uit om lekker in de buitenlucht te schilderen en dat wat hij zag vast te leggen op doek. Een aantal van de landschappen die hij  destijds maakte, is momenteel te zien in de tentoonstelling Ode aan het landschap.

Naar aanleiding van deze expositie organiseert het Mondriaanhuis de schilderworkshop 'en plein air' op vrijdag 13 augustus.
Tijdens deze workshop voor volwassenen breng je samen met de museumdocent eerst een kort bezoek aan de tentoonstelling in het museum. Daarna ga je met ezel en schildergerei naar buiten en zoek je een mooi plekje in de historische  binnenstad. Laat je inspireren door de prachtige straatjes van Amersfoort en vang de sfeer op je doek. Samen met de museumdocent heb je aandacht voor lichtval en compositie.

Lijkt het je leuk om schilderen in de buitenlucht te ervaren? Geef je dan snel op! Er zijn slechts 10 plekken beschikbaar.   

Praktische informatie en aanmelden

Datum: vrijdag 13 augustus 2021
Tijd: 10.00 - 12.30 uur
Plaats: Mondriaanhuis, Kortegracht 11 Amersfoort
Kosten: € 24,50. Dit is inclusief materialen

Tickets