Vreemde Gasten is een gratis te bezichtigen expositie van hedendaagse kunst op meerdere locaties in de binnenstad van Amersfoort. In historische panden en markante woonhuizen exposeren op 6 en 7 oktober a.s. van 12:00 – 17:00 uur bekende en minder bekende kunstenaars uit de regio. Alle bezoekers zijn vreemde maar welkome gasten. Een fantastische gelegenheid om niet alleen de kunst maar ook de huizen te bekijken.

Ooit bedacht door een aantal kunstminnende binnenstadbewoners is Vreemde Gasten sinds 2010 een niet meer weg te denken kunstevenement in de oude binnenstad van Amersfoort. Traditiegetrouw tijdens het eerste weekend van oktober, steeds in een even jaar. Daarmee wordt in 2018 het eerste lustrum gevierd.

Niet alleen bezoekers en exposanten reageren enthousiast op dit evenement, ook de huiseigenaren blijken Vreemde Gasten een warm hart toe te dragen. Sommige gastheren en -vrouwen stellen al sinds de eerste editie geheel belangenloos hun huis open voor kunst en kunstliefhebbers.

Ook het Mondriaanhuis is gastlocatie van Vreemde Gasten. Kunstenaar Evelien de Goeij zal haar tekeningen exposeren in het Mondriaancafé. Evelien over haar werk: ''Mijn fascinatie is de stad en ik laat mij inspireren door de bebouwing van miljoenensteden. Ik creëer een eigen beeld van stapeling van huizen en gebouwen en ben geïnteresseerd in de structuren, gelaagdheden en schaduwen die daarbij ontstaan. Het fenomeen dat mensen dicht op en boven elkaar leven, neem ik als uitgangspunt voor mijn eigen interpretatie van een stad. Ik noem dit stadsstapeling.''

Voor de meest logische wandelroute langs alle locaties is er een catalogus beschikbaar, te koop voor €5 bij onder meer de Elleboogkerk (Langegracht 36), de locatie voor de overzichtstentoontenstelling van Vreemde Gasten en tevens het startpunt van de route. Je kunt de catalogus ook aanschaffen bij het Mondriaanhuis, VVV Amersfoort (Breestraat 1) en Bananas (Kamp 17).

Lees meer over Vreemde Gasten

Lees meer over Evelien de Goeij