Kinderworkshops

Het Mondriaanhuis organiseert regelmatig creatieve kinderworkshops in het Doe-het-zelf-atelier. Tijdens een workshop ga je onder begeleiding van de museumdocent iets maken of doen dat te maken heeft met Mondriaan. Zoals 'De kunst van het weglaten', Victory Boogie Woogie' en 'Mondriaanservies schilderen'. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Meer info en data: 

Activiteiten

Kinderfeestjes

Ben je (bijna) jarig? Vier je kinderfeestje in ons museum! In het Mondriaanhuis kan je terecht voor een bijzondere en creatieve verjaardagworkshop. Onder begeleiding van een museumdocent ga je eerst het museum bekijken en leer je van alles over Mondriaan. Daarna mag je zelf aan de slag als een echte kunstenaar. Je werkstuk mag na afloop mee naar huis.

Meer info en reserveren

Kinderfeestje in het Mondriaanhuis

Speurtocht 

Wil je meer over Piet Mondriaan te weten komen? Speur dan naar de verborgen kistjes in het museum. Deelname aan de speurtocht is gratis en geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Vraag ernaar bij de balie van het Mondriaanhuis!

Doe-het-zelf-atelier

Heb je na je bezoek aan onze Mondriaantentoonstelling ook zin om een kunstwerk te maken? Dat kan in ons Doe-het-zelf-atelier.
Wij hebben een paar leuke opdrachten bedacht die je kunt gaan doen, maar je mag natuurlijk ook zelf iets bedenken. Of leef je lekker uit op de lego-wand.

"Je krijgt hier een goede indruk van hoe Mondriaan geleefd heeft en zijn ontwikkeling als kunstenaar. Voor kinderen is er een route met kistjes en kan in zaal 9 geknutseld worden en met lego worden gespeeld. Aanrader!" 
Joanne Wieringa op Google Review

"Prachtig museum. Ook voor kinderen mooi om doorheen te lopen en misschien ook in de laatste ruimte je eigen Mondriaan maken.''
R. de Soeten op Google Review