• BlOeM! by Bob Negryn
  • 2021-11-06T00:00:00+01:00
  • 2022-02-20T23:59:59+01:00
  • Kunstenaar Bob Negryn benadert de wereld om hem heen als een samenspel van kleuren en vormen, die hij op eigenzinnige wijze vangt in afgewogen composities. Vanaf 6 november toont het Mondriaanhuis een selectie van Negryns fascinerende en krachtige bloemencomposities.

Bob Negryn (Delft, 1961) studeerde in 1984 af aan de Academie voor Beeldende Kunst en Vormgeving ArtEZ in Arnhem met als specialisatie schilderkunst en fotografie. Hij maakte zich diverse fotografische genres eigen: landschappen, portretten en stillevens. Hij koppelt daarbij zijn blik van beeldend kunstenaar aan de technische bagage van een professioneel fotograaf. In de loop der jaren is Negryns werk getoond in tal van solo- en groepstentoonstellingen in Nederland, België, Duitsland, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Nieuw Zeeland.

Negryn, die afwisselend woont in Nederland en aan de Ierse westkust, beeldt onder meer bloemen af. Op zijn foto's toont Negryn meestal één bloem tegelijk. Daarin zien we een overeenkomst met Piet Mondriaan, die in zijn vroegere periode ook veel bloemen, zoals de amaryllis en chrysant, tekende en meestal ook één per doek.

Een selectie van Negryns fascinerende en krachtige bloemencomposities is vanaf zaterdag 6 november te zien in de tentoonstelling BlOeM! in het Mondriaanhuis.