Mondriaan had een grote vernieuwingsdrang. De kunstenaar bleef zich een leven lang ontwikkelen en opnieuw uitvinden. Zijn ontwikkeling werd zeker ook aangewakkerd door zijn contacten met anderen: andere kunstenaars, dichters, musici en filosofen. Mondriaans ontmoetingen met hen inspireerden hem en brachten hem verder.
De schilder was ook één van de oprichters van De Stijl, een platform waarbinnen de leden elkaar scherp hielden door ideeënuitwisseling en discussie.

In navolging van Mondriaans werkwijze wil het Mondriaanhuis in 2022 een tentoonstelling organiseren waarbij kunstenaars van verschillende disciplines worden samengebracht. Net zoals de leden van De Stijl elkaar destijds inspireerden door op elkaars werk te reageren en met elkaar in debat te gaan, zullen de hedendaagse kunstenaars en componisten worden uitgenodigd om elkaar te ontmoeten, op elkaar te reageren en in duo's te komen tot nieuw werk.

Voor Onbegrensd zijn zeven beeldend kunstenaars en zeven componisten geselecteerd. Het Mondriaanhuis brengt deze groep bij elkaar met de hoop én verwachting dat hier iets bijzonders zal ontstaan dat meer is dan de som der delen.

De geselecteerde kunstenaars zijn:
Ronald Nijhof 
Amerentske Koopman Jan Maarten Voskuil  Art van TriestJitske BakkerKarina Puuffin en Fadenka van der Sloot 

De geselecteerde componisten zijn:

Anne-Maartje Lemereis, Daan van den HurkNathan BonkerkHans BakkerNoëmi SchermannDevin de Vries en Henry Kelder.