‘Als je afwacht wordt alles alleen maar ouder,’ zegt Kijkvogel. ‘Ik zoek juist naar het nieuwe.’ 
Kijkvogel is op zoek naar de toekomst, op zoek naar dingen die nog niet bestaan. Keepvogel gaat met hem mee.  

Op zoek naar de toekomst is een familietentoonstelling, die jong en oud  aan het denken zet over nieuwsgierigheid, vernieuwingsdrang en verbeeldingskracht.  
De expositie met doe-opdrachten voor kinderen is gebaseerd op het prentenboek Keepvogel en Kijkvogel – in het spoor van Mondriaan van Wouter van Reek. In Kijkvogel herken je Piet Mondriaan, de kunstenaar die zijn hele leven bleef vernieuwen.  
Naast een kleurrijke presentatie van tekeningen uit het boek geeft de expositie met schetsen en storyboards een kijkje achter de schermen bij het ontstaan van de figuur Kijkvogel en de werkwijze van Wouter van Reek. 

Speurtocht

Speciaal bij deze expositie zij er creatieve workshops en ook is er een leuke speurtocht voor kinderen. Ga op zoek naar het hondje Tungsten en reis samen met Keepvogel en Kijkvogel naar de toekomst.  

Wouter van Reek

Animatiefilmer en kinderboekenschrijver Wouter van Reek (1960) studeerde aan de Rietveld Academie in Amsterdam. Hij maakte o.a. animatiefilms voor Sesamstraat en Villa Achterwerk. Zijn eerst boek, Keepvogel Noodweer, verscheen in 2005. Van Reek won met zijn werk diverse prijzen waaronder de 1st Prize Animated Short Film van het Chicago International Children’s Film Festival in 2002 en een zilveren penseel voor Keepvogel: de uitvinding. 
Voor Keepvogel en Kijkvogel: in het spoor van Mondriaan ontving Van Reek de Zilveren Griffel en De Vlag en Wimpel in 2012. In dit prentenboek, dat werd ontwikkeld in samenwerking met het Kunstmuseum in Den Haag zijn zowel Mondriaans vroege landschappen als de latere abstracte composities terug te vinden, als decor voor de zoektocht naar de toekomst. 

Mondriaan 150

Deze tentoonstelling wordt georganiseerd in het kader van Mondriaan 150. In 2022 is het 150 jaar geleden dat Piet Mondriaan in Amersfoort werd geboren. Dat viert de stad met een Feest van de verbeelding: tentoonstellingen, theater, muziek, workshops, buitenactiviteiten en nog veel meer. Kijk voor meer informatie op mondriaan150.nl