Kinderworkshops

Het Mondriaanhuis organiseert regelmatig creatieve kinderworkshops in het Doe-het-zelf-atelier. Tijdens een workshop ga je onder begeleiding van de museumdocent iets maken of doen dat te maken heeft met Mondriaan. Zoals 'De kunst van het weglaten', Victory Boogie Woogie' en 'Mondriaanservies schilderen'. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Meer info en data: 

Activiteiten

Kinderfeestjes

Ben je (bijna) jarig? Vier je kinderfeestje in ons museum! In het Mondriaanhuis kan je terecht voor een bijzondere en creatieve verjaardagworkshop. Onder begeleiding van een museumdocent ga je eerst het museum bekijken en leer je van alles over Mondriaan. Daarna mag je zelf aan de slag als een echte kunstenaar. Je werkstuk mag na afloop mee naar huis.

Meer info en reserveren

Kinderfeestje in het Mondriaanhuis

Speurtocht 

De kunstenaar Piet Mondriaan is vooral beroemd om zijn schilderijen met zwarte lijnen en rode, gele en blauwe vlakken. Wil je meer over hem te weten komen? Speur dan naar de verborgen puzzelstukken in het museum. Deelname aan de speurtocht is gratis en geschikt voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Vraag er naar bij de balie van het Mondriaanhuis! (Bij grote drukte in het museum kan het voorkomen dat de speurtocht niet kan doorgaan.)

Doe-het-zelf-atelier

Heb je na je bezoek aan onze Mondriaantentoonstelling ook zin om een kunstwerk te maken? Dat kan  in ons Doe-het-zelf-atelier.
Wij hebben een paar leuke opdrachten bedacht die je kunt gaan doen, maar je mag natuurlijk ook zelf iets bedenken. Of leef je lekker uit op de lego-wand.