Staat het antwoord er niet tussen? Neem dan contact met ons op per mail via info@mondriaanhuis.nl. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk reageren.

Moet ik vooraf online een ticket kopen om het museum te bezoeken?
Vanaf 1 juni 2020 werkt het Mondriaanhuis voorlopig alleen met e-tickets en tijdsloten. Dit i.v.m. de maatregelen om het coronavirus tegen te gaan. Zo kunnen we ervoor zorgen dat het niet te druk wordt in het museum en dat iedereen zich kan houden aan de regel van 1,5 meter afstand. Iedereen, dus ook houders van bijvoorbeeld een Museumkaart * of Vriendenpas, dient vooraf een ticket te bestellen voor een bepaalde dag een een bepaald tijdstip via de ticketshop.

* LET OP: Ondanks dat vooraf een e-ticket is aangeschaft, moeten wij de Museumkaart bij de entree scannen. Dit kan niet op afstand, dus neem je kaart mee naar het museum. Zonder het tonen van Museumkaart geldt het reguliere tarief.

Ik wil zeven tickets of meer bestellen maar dit lukt niet. Wat kan ik daaraan doen?
Per boeking kunnen maximaal zes tickets worden besteld. Wil je meer tickets dan kan dat. Bestel dan eerst zes tickets en bij de tweede (of derde, etc.) boeking de overige tickets.

Hoe zit het met mondkapjes in het museum? Wel/niet verplicht?
Met ingang van 1  oktober 2020 zijn mondkapjes verplicht voor alle bezoekers van 13 jaar en ouder. Ook al onze medewerkers dragen een mondkapje.

Wat doet het Mondriaanhuis naast tijdsloten nog meer om je bezoek zo aangenaam en veilig mogelijk te laten verlopen vanwege het coronavirus?
We hebben looproutes ingesteld en hanteren zoveel mogelijk eenrichtingsverkeer zodat je zo min mogelijk contact met andere bezoekers hoeft te hebben. Daarnaast wordt het museum intensiever schoongemaakt. Denk aan kluisjes, sleutels en toiletten. Maar ook deurklinken, trapleuningen en overige contactobjecten. Bij de entree kun je je handen reinigen met desinfecterende handgel.

Kan ik in het museum gebruik maken van horeca?

Vanwege maatregelen om Covid-19 tegen te gaan is het Mondriaancafé voorlopig gesloten.

Kan ik in het Mondriaanhuis een Museumkaart aanschaffen?
Ja, museumkaarten zijn te koop aan de balie van het museum. Je kunt de kaart direct gebruiken. Voor meer informatie en de voorwaarden over de Museumkaart kunt je terecht bij www.museumvereniging.nl.

Is het Mondriaanhuis toegankelijk voor mindervaliden?
Het museumgebouw beschikt over een lift waarmee alle verdiepingen bereikt kunnen worden, behalve de reconstructie van het Parijse Atelier van Mondriaan. Deze is gedeeltelijk te bezoeken per rolstoel. De lift in het museum, en daarmee ook de bovenverdieping, is helaas ongeschikt voor scootmobielen. Een uitkomst biedt wellicht het gebruik van een Handy-Car(e)-rolstoel. Deze is gratis te leen in het museum. Het Mondriaanhuis is voor rolstoelgebruikers toegankelijk via de voorzijde met behulp van een oprijplaat. Neem daarvoor contact op met onze receptie: 033 46 00 170.

Waar kan ik parkeren in de buurt van het Mondriaanhuis?
in het centrum van Amersfoort kan dat het beste in een van de parkeergarages. In de nabijheid van het Mondriaanhuis zijn dat: Koestraat (Grote Haag 2), Beestenmarkt (Binnen de Veste 2), Centrum Mondriaan (Soeverein 36) en St. Jorisplein (Sint Jorisplein 34). Vanuit deze garages is het zo'n 5-10 minuten lopen naar het museum. Voor meer informatie en een overzicht van alle parkeergarages zie: parkeren in Amersfoort.

Kan ik ook buiten openingstijden in het Mondriaanhuis terecht, bijvoorbeeld voor een presentatie, receptie, lezing of feestelijke ontvangst van mijn bedrijf?
Ja, dat is mogelijk. Het Mondriaanhuis verhuurt buiten openingstijden een aantal zalen. Op verzoek is dat te combineren met een bezoek aan de expositie of een rondleiding? Bekijk hier ons aanbod en de voorwaarden.

Kan het museum mij helpen bij het vaststellen van de waarde van schilderijen of andere kunstobjecten?
Voor de waardebepaling van kunstwerken kun je contact opnemen met een beëdigd taxateur (ook wel register-taxateur) . Daar is de benodigde vakkennis en expertise aanwezig om een oordeel te geven over zaken als verkoopwaarde, verzekeringswaarde, etc.

Welke muziek is er te horen in de filmzalen?
De muziek in de New York-zaal (bovenetage) werd speciaal voor het Mondriaanhuis gecomponeerd door Ivo Witteveen. De compositie heet I paint Mondern.

Bij de video-installatie in de Oeuvrezaal  (bedenetage) zijn achtereenvolgens de volgende composities te horen:

Mondscheinsonate – Ludwig van Beethoven
Miroirs: III. Une Barque sur l’océan – Maurice Ravel
3 Pieces for String Quartet: no 2. – Igor Stravinsky
Maple Leaf Rag – Scott Joplin
Symphony no. 1: I Adagio – Jacob van Domselaer
Symphony no. 1: IV Allegro con brio – Jacob van Domselaer
Sonata for Flute, viola and harp: 2. Interlude – Claude Debussy
Blue Light (transblucency) – Original – Duke Ellington
Boogiewoogie Man Albert Ammons & Pete Johnson

Er is vooralsnog geen uitgave van deze soundtrack op cd of andere geluidsdrager. Maar via bovenstaand overzicht zijn de meeste muziekstukken wel terug te vinden op bijvoorbeeld YouTube of andere streamingkanalen.

Kan ik Vriend worden van het Mondriaanhuis?
Ja, graag! Als Vriend van het Mondriaanhuis steun je het museum bij het realiseren van plannen en ambities. Als Vriend heb je altijd gratis toegang en krijg je korting op aankopen uit de museumwinkel. Met de digitale nieuwsbrief word je op de hoogte gehouden van de activiteiten van het Mondriaanhuis.

Stuur een e-mail naar info@mondriaanhuis.nl. Geef uw naam, adres, telefoonnummer door o.v.v. 'Vriend worden'. Het secretariaat neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Na betaling van de contributie (€ 50,- per jaar) ontvangt u van het museum een welkomstgeschenk en uw Vriendenkaart.