De veiligheid van de bezoekers en medewerkers van ons museum staat voorop daarom houden wij ons aan de meest recente voorschriften van de rijksoverheid. Vanaf 6 november heeft daarom iedereen van 13 jaar en ouder een geldig coronatoegangsbewijs (digitaal of geprinte QR-code) nodig voor een bezoek aan het museum. Vooraf een e-ticket kopen is niet verplicht. We raden je niettemin aan om vooraf een ticket met tijdslot te boeken. Op deze manier kunnen we het aantal bezoekers zoveel mogelijk reguleren en ben je altijd verzekerd van toegang op het tijdstip dat jou uitkomt.

Let op: Ondanks dat vooraf een e-ticket is aangeschaft, moeten wij de Museumkaart bij de entree scannen. Dit kan niet op afstand, dus neem je kaart mee naar het museum. Zonder het tonen van Museumkaart geldt het reguliere tarief.

Koop Tickets

Meer weten over onze huisregels?

Veilig museumbezoek

Lees ook onze Algemene Bezoekersvoorwaarden (update oktober 2020, incl. coronamaatregelen)

Entree

Prijs
Regulier € 12,50
Jeugd 6 t/m 17 € 8,-
Jeugd t/m 5 jaar Gratis
Museumkaart / Rembrandtkaart / ICOM Gratis
CJP €  6, -
Groepen €  11,- p.p.   (vanaf 10 personen)
Vrienden Mondriaanhuis Gratis
Vanaf 1 november 2021 kan in het Mondriaanhuis niet langer met cash worden betaald. In de museumshop/kassa en het museumcafé kan dan uitsluitend met pinpas of creditcard (Visa en MasterCard, geen American Express) worden afgerekend.

Openingstijden rond feestdagen en schoolvakanties

Op 5 mei en op 5, 24 en 31 december is het museum geopend tot 16.00 uur.
Open: Eerste en Tweede Paasdag, Hemelvaartsdag, Eerste en Tweede Pinksterdag en Tweede Kerstdag.
Gesloten: Eerste Kerstdag, Nieuwjaarsdag en Koningsdag.

Op maandagen is het museum extra open tijdens schoolvakanties.
In 2021 is het Mondriaanhuis ook open op:
maandag 15 en 22 februari - voorjaarsvakantie
maandag 3 mei - meivakantie
maandag 26 juli +  2, 9, 16 en 23 augustus  - zomervakantie (regio Midden-Nederland)
maandag 18 oktober - herfstvakantie
maandag 27 december en 3 januari 2022 - kerstvakantie

Museumkaart

De Museumkaart is verkrijgbaar aan de kassa van het Mondriaanhuis  Met een Museumkaart heb je een jaar lang onbeperkt toegang tot 400 musea. De aanschafprijs bedraagt € 64,90 voor volwassenen. De prijs tot en met 18 jaar is € 32,45.  Je kunt de Museumkaart ook online bestellen.

Museumkaart bestellen

Utrecht Region Pass

Het Mondriaanhuis is acceptant van de Utrecht Region Pass. Meer informatie. 

Rondleidingen

Het Mondriaanhuis biedt op doordeweekse dagen interactieve en gevarieerde rondleidingen aan. Deelnemers gaan daarbij actief aan de slag: kunstwerken bekijken, erover discussiëren en vragen stellen. Ze gaan zodoende de dialoog aan met elkaar én met de kunst. Het programma kan desgewenst worden toegesneden op de behoefte van de groep.

Praktische info: 
Wanneer: maandag t/m vrijdag | Tijd: 1 uur | Kosten: € 70,-

De rondleiding kan daarnaast worden uitgebreid met een creatieve workshop in het Doe-het-zelf-atelier van het Mondriaanhuis. Voor meer informatie en reserveren (bij voorkeur tot drie weken van tevoren): educatie@mondriaanhuis.nl

Introductie op Mondriaan

Het Mondriaanhuis biedt voor groepen de mogelijkheid van een korte introductie op het leven en werk van Piet Mondriaan. Na deze mini-lezing door een museummedewerker, bezoekt u zelf de tentoonstelling van het museum.  Meer informatie en reserveren.