Schilderwedstrijd Mondriaan 150

Op 7 maart 1872 werd Piet Mondriaan in Amersfoort geboren. Het Mondriaanhuis viert deze 150e verjaardag en trapt af met een schilderwedstrijd met het thema ‘Lef’.

Mondriaan 150

In 2022 is het 150 jaar geleden dat Piet Mondriaan in Amersfoort werd geboren. Het Mondriaanhuis wil het 150e geboortejaar van Mondriaan vieren met een ‘Feest van de Verbeelding’.

Open Monumentendag 2021

Op 11 en 12 september 2021 is het Open Monumentendag. Ook het Mondriaanhuis, geboortehuis van Piet Mondriaan, doet mee op de zaterdag. Op zaterdag 11 september is het museum gratis toegankelijk. Op zondag geldt het reguliere tarief.

Connecting Lights - Stippen aan de horizon!

Van 2 tot en met 5 april – tijdens het paasweekend – bieden de culturele instellingen in Amersfoort, waaronder het Mondriaanhuis, een mooi online programma. Ondanks dat onze deuren nog even gesloten blijven, willen wij Amersfoort in het licht zetten.

Mondriaanhuis weer open!

In verband met de aangescherpte coronamaatregelen is het Mondriaanhuis t/m 18 november gesloten. Vanaf donderdag 19 november gaan we weer open. Er is dan een nieuwe expositie te zien.

Ontdek Mondriaan vanuit huis

Het museum is dan nog even gesloten, wij brengen Piet Mondriaan naar je toe. Op deze pagina tips hoe je online meer kunt ontdekken over de beroemde kunstenaar.

Nieuwe aanwinst

Het Mondriaanhuis heeft een foto aangekocht van kunstenaarsduo Het Wilde Oog. De foto is momenteel onderdeel van de tentoonstelling Spakenburgse Diva's in het Mondriaanhuis.

Herfstvakantie in het Mondriaanhuis

In de herfstvakantie organiseert het Mondriaanhuis diverse activiteiten voor jong en oud. Het museum is in deze periode ook extra open op maandag 12 en maandag 19 oktober 2020.

Lezing met Hans Lemmerman = VOLGEBOEKT

Hoe komen de foto's van kunstenaarsduo Het Wilde Oog tot stand? Op vrijdag 25 september neemt Hans Lemmerman zijn publiek mee in zijn gedachtegang en manier van werken.