Word vriend van het Mondriaanhuis

Wil jij bijdragen aan het behoud van Mondriaans unieke verhaal? Als Vriend van het Mondriaanhuis heb je een streepje voor en krijg je leuke extra’s! Je kan kiezen uit drie niveaus.

Amersfoort European City of the Year 2023

Amersfoort is door the Academy of Urbanism uitgeroepen tot European City of the Year 2023. In Londen nam wethouder Rutger Dijksterhuis (Ruimtelijke ordening) de Urbanism Award in ontvangst. De jury prijst Amersfoort vanwege de kwaliteit van leven, vooruitstrevende planning en vernieuwing terwijl het unieke erfgoed en karakter behouden blijven. “Het welzijn en geluk van al zijn burgers staan duidelijk centraal”, aldus de jury.

Mondriaanhuis verwerft negen Mondriaans

In 2022, het jaar dat Mondriaans 150e geboortejaar feestelijk wordt gememoreerd, verwerft het Mondriaanhuis, het geboortehuis van de schilder, negen vroege Mondriaans uit de periode 1899-1908.

Creatieve kinderbreinen gezocht

Ben jij tussen de 7 en 12 jaar oud? Niet bang om een mening te geven? En graag te vinden in een museum? Meld je dan aan voor ons kinderpanel!

Schilderwedstrijd 2024

Het Mondriaanhuis in Amersfoort organiseert in samenwerking met Royal Talens voor de vierde keer een schilderwedstrijd voor jong en oud. Lees hoe je mee kan doen en maak kans op mooie prijzen.

Ben jij een MuseumKei?

Heb je belangstelling voor kunst en cultuur? Dan zijn we op zoek naar jou! Een echte MuseumKei die zich als vrijwilliger wil inzetten voor het museum.

Mondriaanhuis op 27 januari eerder dicht om 15.00 uur

Vanwege de opbouw van tentoonstelling Contradictions is het Mondriaanhuis t/m 26 januari beperkt open voor publiek (tegen gereduceerd tarief). En op zaterdag 27 januari sluit het Mondriaanhuis om 15 uur de deuren ivm de openingsreceptie van de nieuwe exposite.

Dierenpark Amersfoort 75 jaar

Het is feest in Amersfoort! Dierenpark Amersfoort bestaat 75 jaar. Het jubileum wordt heel 2023 groots gevierd in dierentuin en stad. Onder meer met tentoonstellingen in drie musea.

Open Monumentendag 2023

Op 9 en 10 september 2023 is het Open Monumentendag. Ook het Mondriaanhuis, geboortehuis van Piet Mondriaan, doet mee op de zaterdag. Op 9 september is het museum gratis toegankelijk. Op zondag de 10e geldt het reguliere tarief.