Mondriaanhuis open op maandag in vakanties

In 2018 is het Mondriaanhuis tijdens de schoolvakanties van de regio Midden Nederland ook open op de maandag. Dit gebeurt voor het eerst op maandag 26 februari 2018 tijdens de voorjaarsvakantie. Het museum is dan open van 11.00 tot 17.00 uur.

Mondriaandag op geboortedag Mondriaan

Op woensdag 7 maart 2018 is het de 146e geboortedag van Piet Mondriaan. Het Mondriaanhuis, geboortehuis van de schilder, organiseert daarom een ‘Mondriaandag’ met verschillende publieksactiviteiten. Ook geldt er van 7 t/m 11 maart gratis entree op vertoon van het artikel over Mondriaandag uit huis-aan-huis-krant Amersfoort Nu.

Schilderwedstrijd 'Geïnspireerd door Mondriaan'

Ter ere van de 146e geboortedag van Piet Mondriaan organiseert het Mondriaanhuis de schilderwedstrijd 'Geïnspireerd door Mondriaan' voor volwassenen en jeugd. Doe mee en kom je schilderspaneel en wedstrijdformulier ophalen bij het museum!

Fietsroute De Stijl

Fiets in Amersfoort langs het Mondriaanhuis, het Rietveldpaviljoen en tal van andere gebouwen die herinneren aan De Stijl met een speciale fietsroute verkrijgbaar bij het Mondriaanhuis.

Mondriaancafé

Bij het Mondriaancafé ben je aan het juist adres voor een goede kop koffie of een lekker taartje. Je kunt er ook terecht zonder een bezoek aan het museum. En wist je dat we een heel zonnig terras hebben?

Mondriaan to Dutch Design

In 2017 is het 100 jaar geleden dat de Nederlandse kunststroming De Stijl werd opgericht. Om dit te vieren vinden er in 2017 door heel Nederland tal van inspirerende evenementen en tentoonstellingen plaats.

Promotiefilmpjes voor het Mondriaanhuis

Leerlingen van de opleiding Mediavormgeving van ROC Midden Nederland hebben de afgelopen maanden gewerkt aan korte filmproducties voor het Mondriaanhuis en Museum Flehite.

10.000ste bezoeker Mondriaanhuis

Op 25 april jl. verwelkomde het Mondriaanhuis in Amersfoort de tienduizendste bezoeker sinds de heropening van het museum op 7 maart 2017.

Vernieuwd Mondriaanhuis heropend

Het Mondriaanhuis is opnieuw ingericht tot een museale beleving. Op 8 maart 2017 opende het geboortehuis de deuren voor het publiek.