Vacatures

Medewerker Beheer en Administratie

Het Mondriaanhuis in Amersfoort is op zoek naar:

Een medewerker beheer en administratie voor 24 uur per week.
Het Mondriaanhuis is het geboortehuis van Piet Mondriaan. Het is de plek waar bezoekers kennismaken met het leven en werk van de bekende kunstenaar. Ook presenteert het museum kleine tijdelijke tentoonstellingen met werk van hedendaagse kunstenaars. Ten slotte biedt het Mondriaanhuis activiteitenprogramma's voor scholen en individuele bezoekers met o.a. rondleidingen, workshops, kinderactiviteiten en lezingen.

Dit ga je doen:
Als medewerker beheer en administratie zorg je ervoor dat het gebouw en alle installaties goed worden onderhouden. Ook ben je verantwoordelijk voor het openen en sluiten van het museum. Tijdens je dienst ben je aanspreekpunt voor bezoekers, vrijwilligers, leveranciers en technische diensten. Bij de op- en afbouw van tijdelijke tentoonstellingen werk je mee met het schilderen van de zalen en het installeren van kunstwerken. Tot je administratieve taken behoren o.a. het maken van roosters voor beheer en het verzorgen van de facturaties van groepsbezoeken.

Dit ben jij:

  • Je hebt relevante werkervaring of opleiding op MBO-niveau
  • Je hebt twee rechterhanden
  • Communicatief vaardig en klantvriendelijk
  • Een teamspeler
  • Proactief en stressbestendig
  • Flexibel inzetbaar (ook weekenden en avonden)
  • In bezit van een BHV diploma of bereid hiervoor een cursus te volgen
  • Woonachtig in Amersfoort of nabije omgeving
  • Enige affiniteit met kunst en cultuur

Wat bieden wij jou?
Om te beginnen een veelzijdige functie op een inspirerende werkplek in Amersfoort bij een museum waar drie keer per jaar een nieuwe tentoonstelling staat. Je komt te werken in een enthousiast team van 8 betrokken collega's en je gaat onder andere samenwerken met de andere beheerders, museumdocenten en de vrijwilligers. Als team werken we vanuit gedeelde verantwoordelijkheid, dragen we zorg voor elkaar, zijn we flexibel met onze werktijden en springen we bij waar nodig. De functie betreft een parttime dienstverband voor 24 uur per week. Het salaris is conform de museum cao.

Voor meer inhoudelijke informatie of vragen over de functie neem contact op met Paul van Bree p.vanbree@mondriaanhuis.nl (beheer) of met Joyce de la Croix j.delacroix@amersfoort-in-c.nl (locatiemanager). 

Enthousiast geworden over deze functie?
Ben jij de medewerker beheer en administratie die wij zoeken? Stuur dan jouw CV en motivatie uiterlijk maandag 18 maart 2024 naar sollicitatie@amersfoort-in-c.nl.
De eerste selectiegesprekken vinden plaats op maandag 25 maart 2024.

Vrijwilligers

Gezocht: vrijwilligers voor diverse functies
Houd jij van kunst en ben je gastvrij ingesteld? Dan hebben we misschien een leuke plek voor jou! 

Als vrijwilliger van het Mondriaanhuis kom je terecht in een team van enthousiaste medewerkers en een flinke groep andere vrijwilligers. Je wordt ingewerkt en begeleid door een vaste medewerker. Je hebt recht op een vrijwilligersvergoeding en twee à drie keer per jaar zijn er gezellige vrijwilligersbijeenkomsten.

Ben je nieuwsgierig geworden? Stuur dan een mail naar Anna Aroutyounian (coördinator vrijwilligers)  voor een kennismakingsgesprek!

Stages

Het Mondriaanhuis is een dynamisch museum met een klein team van gemotiveerde medewerkers. Resultaat en plezier in het werk staan voorop. Stagiaires krijgen veel ruimte en mogelijkheden om naast de stageopdracht breed kennis te maken met diverse werkzaamheden binnen het museum.

Wij bieden:

1. Een goede persoonlijke begeleiding 
2. Veel verantwoordelijkheid en vrijheid
3. Een uitdagende en afwisselende stage
4. Ruimte voor initiatief en eigen inbreng
5. Een stagevergoeding 

Wil je meer weten? Stuur dan een mail met cv naar Joyce de la Croix

Er zijn weer stageplekken beschikbaar vanaf juni 2024.