Dag van de Amateurkunst

Tijdens de Dag van de Amateurkunst op zaterdag 8 september zijn in het Mondriaanhuis gratis toegankelijke optredens bij te wonen.

Winnaars schilderwedstrijd Mondriaanhuis

Op 7 maart 2018 zijn de winnaars van de schilderwedstrijd 'Geïnspireerd door Mondriaan' bekend gemaakt. De wedstrijd werd door het Mondriaanhuis georganiseerd ter ere van de 146e geboortedag van Piet Mondriaan, die in 1872 in Amersfoort werd geboren.

Mondriaandag op geboortedag Mondriaan

Op woensdag 7 maart 2018 is het de 146e geboortedag van Piet Mondriaan. Het Mondriaanhuis, geboortehuis van de schilder, organiseert daarom een ‘Mondriaandag’ met verschillende publieksactiviteiten. Ook geldt er van 7 t/m 11 maart gratis entree op vertoon van het artikel over Mondriaandag uit huis-aan-huis-krant Amersfoort Nu of de bon uit het AD van 6 maart.

Fietsroute De Stijl

Fiets in Amersfoort langs het Mondriaanhuis, het Rietveldpaviljoen en tal van andere gebouwen die herinneren aan De Stijl met een speciale fietsroute verkrijgbaar bij het Mondriaanhuis.

Mondriaancafé

Bij het Mondriaancafé ben je aan het juist adres voor een goede kop koffie of een lekker taartje. Je kunt er ook terecht zonder een bezoek aan het museum. En wist je dat we een heel zonnig terras hebben?

Mondriaan to Dutch Design

In 2017 is het 100 jaar geleden dat de Nederlandse kunststroming De Stijl werd opgericht. Om dit te vieren vinden er in 2017 door heel Nederland tal van inspirerende evenementen en tentoonstellingen plaats.

Promotiefilmpjes voor het Mondriaanhuis

Leerlingen van de opleiding Mediavormgeving van ROC Midden Nederland hebben de afgelopen maanden gewerkt aan korte filmproducties voor het Mondriaanhuis en Museum Flehite.

10.000ste bezoeker Mondriaanhuis

Op 25 april jl. verwelkomde het Mondriaanhuis in Amersfoort de tienduizendste bezoeker sinds de heropening van het museum op 7 maart 2017.

Vernieuwd Mondriaanhuis heropend

Het Mondriaanhuis is opnieuw ingericht tot een museale beleving. Op 8 maart 2017 opende het geboortehuis de deuren voor het publiek.