Op woensdag 7 maart 2018 vinden de volgende acties en activiteiten plaats:

De hele dag en t/m 11 maart kunnen inwoners van Amersfoort en omgeving het museum gratis bezoeken op vertoon van het artikel over Mondriaandag in de Amersfoort Nu, Leusden Nu, Nijkerk Nu en Soest Nu van 28 februari of de bon uit het AD/Amersfoortse Courant van 6 maart 2018.
Alle bezoekers die op woensdag komen krijgen bovendien een taartje aangeboden in het Mondriaancafé.

Gratis Mondriaanwandeling
In samenwerking met Gilde Amersfoort vinden er op woensdag twee gratis Mondriaanwandelingen plaats  om 10.30 en om 13.00 uur. Tijdens een rondgang door de binnenstad schetst een gids, aan de hand van foto’s en verhalen, hoe het leven in Amersfoort er uitzag in de jeugd van Mondriaan.
De wandeling van het Gilde start bij de Observant aan het Stadhuisplein 7 en eindigt bij het Mondriaanhuis. Vooraf inschrijven is niet nodig.

Prijsuitreiking
Om 16.00 uur is de prijsuitreiking van de schilderwedstrijd ‘Geïnspireerd door Mondriaan’.  Alle deelnemers die zijn genomineerd hebben inmiddels een uitnodiging hiervoor ontvangen. Deelnemers die helaas  niet in de prijzen zijn gevallen, ontvangen vandaag of morgen (7 maart 2018) bericht over de gang van zaken mbt  het ophalen van hun werk.

Aan deze publiekswedstrijd kunnen zowel volwassenen als kinderen meedoen. Ruim honderd deelnemers hebben al een wedstrijdformulier opgehaald. Hun schilderijen worden tijdelijk geëxposeerd in het Doe-het-zelf-atelier van het museum. De winnaars ontvangen op 7 maart prijzen die ter beschikking worden gesteld door de volgende ondernemers van het Mooierplein:

Helemaal edelsmid www.helemaaledelsmid.nl
Brood & Zoets www.broodenzoets.nl
Dr. Chocolate www.dr-chocolate.nl
Spellenpoort www.spellenpoort.com

Op Mondriaandag is de Kortegracht ten slotte versierd met ‘ Victory Boogie Woogie’ vlaggen die worden gemaakt door twee groepen 7 van de School op de Berg in Amersfoort.

Het Mondriaanhuis is van plan om jaarlijks samen met partners in de stad aandacht te besteden aan de geboortedag van Mondriaan.