Sinds de herinrichting van het Mondriaanhuis begin 2017 zijn de video-installaties uitgegroeid tot echte publiekstrekkers. Op de begane grond wordt de bezoeker op die manier deelgenoot van Piet Mondriaans artistieke ontwikkeling door de jaren heen. Van het vroege figuratieve werk tot zijn vooruitstrevende abstracte composities.

Op de bovenverdieping bevindt zich in de New York-zaal. De Amerikaanse periode (begin jaren veertig) in het leven van Mondriaan staat daarin centraal. Je beleeft het bruisende en dynamische New York door de ogen van de kunstenaar zelf. En gaat als het ware mee op ontdekkingsreis. In 3D ervaart je zo Mondriaans artistieke zoektocht die leidde tot zijn absolute meesterwerk, de Victory Boogie Woogie.

Verantwoordelijk voor de herinrichting van het Mondriaanhiuis is ontwerpbureau Tinker Imagineers. De jury van de International Design Excellence Awards prijst de wijze waarop Tinker het iconische werk van Mondriaan en zijn favoriete jazzmuziek knap laat samensmelten tot een audiovisuele beleving.

Nog tot en met 25 augustus kan er worden gestemd. Help je ons mee te winnen? Stem dan hier