Heritage in Motion is een jaarlijkse  internationale multimediawedstrijd  voor cultureel erfgoedprojecten die met inzet van digitale media, games, apps etc. cultureel erfgoed voor het voetlicht brengen.  Het Mondriaanhuis is genomineerd vanwege de multimedia installaties, die sinds de heropening in maart 2017 zijn te zien. Deze presentaties werden ontwikkeld door het Utrechtse bureau Tinker Imagineers. De winnaars worden bekend gemaakt op 29 September 2017 in Skopje (Macedonië).   

British Guild of Travel Writers Tourism Awards 2017
Het Mondriaanhuis is tevens één van de drie finalisten in de categorie Europa voor de jaarlijkse Britisch Guild of Travel Writers  Tourism Awards. Deze prijs wordt al veertig jaar uitgereikt aan nieuwe toeristische initiatieven. De winnaars worden op 5 november bekendgemaakt in Londen.

Het Mondriaanhuis staat sinds de heropening  van het museum flink in de belangstelling. Onlangs ontving het Mondriaanhuis namelijk ook al een eervolle vermelding  tijdens de prijsuitreiking van de internationale  Museums in Short prijs voor de video-installatie New York .

De aandacht voor het Mondriaanhuis  heeft zich ook vertaald in een forse toename van het aantal bezoekers.  Sinds de heropening  op 7 maart ontving het museum in een half jaar tijd ruim 30.000 bezoekers. In de afgelopen jaren ontving het Mondriaanhuis een kleine 20.000 bezoekers per jaar.   

www.heritageinmotion.eu

http://bgtw.org/awards-2/tourism-awards/

http://www.museumsinshort.eu/home/