Mondriaanhuis lanceert webshop

Vanaf 7 november 2022 is het winkelassortiment van het Mondriaanhuis ook online verkrijgbaar. De webshop van het museum is dé winkel voor Mondriaan-gerelateerde artikelen.

Mondriaan TurnLabs

In 2022, het jaar dat het 150 jaar geleden was dat Mondriaan in Amersfoort werd geboren, heeft het Mondriaanhuis initiatief genomen om, samen met The Turn Club en TwynstraGudde, kunstenaars te vragen om zich te buigen over urgente maatschappelijk vraagstukken.

Mondriaanhuis in actie voor 3FM Serious Request

3FM Serious Request zamelt dit jaar geld in voor Het Vergeten Kind. Van 18 t/m 24 december draaien 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Rob Janssen 24 uur per dag verzoekplaten voor geld vanuit het Glazen Huis in Amersfoort. Het Mondriaanhuis ondersteunt de actie op zondagavond 18 december.

Animatiefilm Piets Dream online

In Piets Dream – an animation, gemaakt naar aanleiding van Mondriaans 150e geboortedag, gaat de kunstenaar aan de slag met wat zijn laatste schilderij zou worden.

Concert Onbegrensd

Op zaterdag 19 november 2022 om 20.00 uur vinden zeven wereldpremières plaats van de composities die zijn gecomponeerd in het kader van expositie Onbegrensd in het Mondriaanhuis. Het concert is in de kapel van het O.L.V. ter Eemklooster in Amersfoort.

Nieuwe aanwinst Marit Otto

Het Mondriaanhuis heeft recent het werk 'M stands 4' van beeldend kunstenaar Marit Otto aangekocht. Otto verwerkte portretten van de jonge en oude Mondriaan in deze wandsculptuur.

Mondriaan 150

In 2022 is het 150 jaar geleden dat Piet Mondriaan in Amersfoort werd geboren. Het Mondriaanhuis viert het 150e geboortejaar van Mondriaan met een ‘Feest van de Verbeelding’.

Onbegrensd Mondriaan

Nieuw lesprogramma voor leerlingen VO, combineert theater en beeldende kunst. Duik in het verhaal van Mondriaan met theatervoorstellingen in Flint en Aegtenkapel en breng een bezoek aan het Mondriaanhuis.

Special Arts op de Mondriaanboot

Van vrijdag 28 t/m zondag 30 oktober 2022 ligt woonschip Robbedoes, ook wel bekend als de ‘Mondriaanboot’ in de haven van Amersfoort. Op het schip is dat weekend een kleine, op Mondriaan geïnspireerde tentoonstelling 'Special Artists meet Mondriaan' ingericht. De expositie is een samenwerking van het Mondriaanhuis met Special Arts. De tentoonstelling is gratis te bezoeken.

Mondriaanhuis bij Amersfoortse Pracht

Op zondag 11 september strijkt Amersfoortse Pracht voor de tweede keer neer bij het Bosbad in Amersfoort. Ook het Mondriaanhuis is van de partij bij dit gratis culturele evenement voor jong en oud.

Open Monumentendag 2022

Op 10 en 11 september 2022 is het Open Monumentendag. Ook het Mondriaanhuis, geboortehuis van Piet Mondriaan, doet mee op de zaterdag. Op 10 september is het museum gratis toegankelijk, inclusief live muziek. Op zondag de 11e geldt het reguliere tarief.

Mondriaan bloemenperk in Amersfoort

In 2022 viert Amersfoort het 150e geboortejaar van Piet Mondriaan. Niet alleen het Mondriaanhuis, maar ook diverse andere culturele instellingen en bedrijven organiseren activiteiten in het kader van dit jubileum. Hoveniersbedrijf ‘t Hofland en sierbestrating D’ Ouwe Steen, bijvoorbeeld, realiseerden onlangs aan de rand van het centrum van Amersfoort een bijzonder bloemenperk om de meester van de abstracte kunst te eren.

Prentenboek Kleine Piet, Grote Meester

Vanwege het 150e geboortejaar van Piet Mondriaan heeft het Mondriaanhuis schrijfster Bette Westera gevraagd om een kinderboek te schrijven over de jeugd van Piet, die in Amersfoort werd geboren. Het prentenboek is verkrijgbaar in de museumshop.

Winnaars van de schilderwedstrijd Lef!

Op 6 maart vond de prijsuitreiking plaats. De eerste prijs in de categorie volwassenen ging naar Roos Renger. Bij de jongeren ging de eerste prijs naar Floor Ghurahoo, en bij de kinderen naar Musa Lemaalen.

Gratis entree op 7 maart

Maandag 7 maart 2022 is het 150 jaar geleden dat Piet Mondriaanhuis in Amersfoort werd geboren. Het Mondriaanhuis viert dat met allemaal leuke activiteiten voor jong en oud. Ook is het museun op deze speciale maandag voor iedereen gratis te bezoeken!

Fonds Mondriaan 150

Ben jij bezig met een experimentele dans performance, een tot de verbeelding sprekend kunstwerk, een grensverleggend theaterstuk of iets anders dat past bij Mondriaan 150 en de thema's verbeelding en vernieuwing? Lever dan vóór 7 maart 2022 je plan in voor een bijdrage in de kosten.